Vacante

# sfaturi de vacanta #vacanta #pacaleli vacanta

Top 5 cele mai populare moduri in care poti fi pacalit in vacanta

Turistii care calatoresc in tari straine sunt adesea tinta escrocilor, deoarece sunt foarte vulnerabili, nu inteleg intotdeauna limba si sunt cu capul in nori.

Fie ca te pregatesti sa pleci intr-o vacanta de vis in afara, fie ca esti pur si simplu curios, ar trebui sa stii care sunt cele mai populare moduri in care poti fi pacalit in concediu.


1. Masajul gratuit

Turistii care isi petrec vacanta pe plajele cu nisip fin din Columbia au parte de o experienta neasteptata cand li se ofera un masaj gratuit. Cum tot ce este gratuit suna tentant, turistii accepta cu bucurie cadoul, pentru ca, la final, sa primeasca si nota de plata: in jur de 10 dolari. Cei mai multi platesc suma, chiar daca li s-a promis un lucru gratuit.


2. Aleea blocata

La Cancha este cea mai mare piata din Bolivia si este unul dintre principalele puncte de atractie din orasul Cochabamba. Profitand de aglomeratia clasica din acesta piata, escrocii blocheaza una dintre aleile pietei si ii inghesuie pe turisti, insa fara a atrage atentia asupra lor. Cat ai clipi, buzunarele si gentile turistilor neatenti sunt golite de hoti.


3. Falsa pizzerie

In Orlando, SUA, turistii au parte de o escrocherie bine pusa la punct. Ei primesc pliante ale unei pizzerii, dar cei care plaseaza comanda si accepta sa faca plata cu cardul, se aleg cu contul golit, deoarece pizzeria respectiva nu exista in realitate. In spatele ei se afla doar niste escroci priceputi, care fura datele cardurilor si se imbogatesc pe spatele turistilor naivi si infometati.


4. CD-ul buclucas

In New York, escrocii mizeaza pe faptul ca turistii grabiti intind mana rapid sa ia un pliant si nu se uita sa vada despre ce este vorba. Cand escrocul intinde un CD turistului grabit si acesta il accepta, i se cere o suma de bani, de obicei mica, de 10 dolari. Daca turistul nu accepta oferta, cel mai probabil se va lasa cu scandal. Cei mai multi turisti accepta sa plateasca suma ceruta, doar pentru a nu intra in bucluc.


5. Bratara "prieteniei"

In Paris, Roma si in alte orase din Europa, turistele sunt pacalite cu asa-zisa "bratara a prieteniei". Mai exact, in timp ce admira un obiectiv turistic, o persoana se apropie de ele si le propune sa le ofere gratuit aceasta o bratara frumos colorata. Daca accepta ca bratara sa le fie legata la mana, se trezesc obligate sa plateasca o anumita suma de bani. Daca nu vor sa plateasca, hotul sau hoata incepe sa tipe ca i s-a furat bratara. Pana la urma, cele mai multe turiste platesc suma ceruta.

Sursa foto: budgettravel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea