Vacante

#nordul moldovei #vatra dornei #gura humorului #manastiri #cazare #destinatii

Top 3 destinatii de vizitat in Nordul Moldovei

Nordul Moldovei este unul dintre cele mai fierbinti puncte turistice de pe harta Romaniei, in tot timpul anului. Turisti din intreaga lume cauta manastirile din nordul Moldovei, dar si linistea din aceasta parte de tara, acolo unde se spune ca totul este special: de la aer, la mancare, de la apa la oameni.

Ce se poate vizita in Nordul Moldovei
 

1. Manastirile
 

Se spune despre aceste locuri ca atrag mii de turisti in fiecare an si ca sunt perla Romaniei. Mai mult, romanilor li se spune ca au trait degeaba daca nu au mers macar o data in viata sa vada aceste locuri. Unice prin picturi, culori si linistea pe care o lasa in sufletele celor care le trec pragul, bisericile pictate din Nordul Moldovei sunt o atractie turistica incontestabila.

In plus, manastirile Moldovita, Sucevita, Voronet, Humor, Arbore, Varatic, Putna si Agapia se afla intr-o zona turistica si geografica atractiva, in care se afla mai multe puncte care ar trebui trecute intr-o agenda de “must see” pentru un turist. Pentru a afla de ce merita sa vezi manastirile din nordul Moldovei, da un click aici.

In ce priveste cazarea pentru turistii care opteaza sa viziteze aceste locatii, pot opta intre cazarea in chiliile manastirilor, care sunt puse la dispozitia turistilor pentru preturi modice (de 10 - 20 de lei pe noapte, fara mancare, cu o rezervare anterioara direct la manastire sau prin intermediul agentiilor de turism care organizeaza astfel de circuite) si cazarea la case particulare sau pensiuni din satele, comunele sau orasele din jur. Preturile se situeaza intre 30 si 100 de lei pe zi, in functie de confortul si serviciile alese.
 

2. Vatra Dornei
 

Orasul Vatra Dornei este una dintre marile surprize ale turismului din aceasta zona, o localitate cu o crestere exponentiala in ultimii ani, mai ales datorita pozitiei turistice (se afla in preajma zonelor istorice si aproape de manastirile din nordul Moldovei) si a facilitatilor dobandite in timp.

Vatra Dornei este una dintre cele mai pitoresti statiuni balneare din Romania, care beneficiaza de posibilitati turistice pentru toate anotimpurile. Orasul se afla la 105 km departare de municipiul Suceava, 40 km de Campulung Moldovenesc , 85 km de municipiul Bistrita, aflandu-se in apropiere de locurile istorice in care a trait si luptat Stefan cel Mare, dar si de bisericile pictate din Bucovina. Cel mai apropiat aeroport se afla in municipiul Suceava. Accesul se mai poate face si pe Valea Bistritei pe soseaua ce leaga municipiul Piatra Neamt de Vatra Dornei, drum cu o lungime de 165 de km.

Supranumita si Perla Bucovinei, Vatra Dornei este cunoscuta datorita izvoarelor cu ape minerale carbogazoase, a prezentei Muntilor Rarau, Giumalau si Calimani, cu numeroase trasee montane (de vara sau de iarna - Muntii Calimani , Rarau, Giumalau, Bistritei, Suhard, Varful Ousorul), dar si cu partii de schi deschise pentru pasionatii sporturilor de iarna.

Statiunea are trei partii de schi: Dealu Negru - 3000 m lungime, diferenta de nivel 400 m, grad de dificultate – mediu, considerata a fi printre cele mai lungi din tara si care beneficiaza de o instalatie de transport telescaun; Parc - 900 m lungime, inclinare medie de 28%, diferenta de nivel 150m, grad de dificultate – mediu, care are in dotare un baby-schi si un teleschi. In plus, in Vatra Dornei mai exista un patinoar, un parc de echitatie, precum si posibilitatea de a inchiria sanii sau ATV-uri pentru plimbari in mijlocul naturii.

De asemenea, aceasta locatie este indicata datorita izvoarelor minerale (precum cel de la Poiana Negri, descoperit inca din anii 1800) si a aerului cu proprietati deosebite pentru cei care sufera de surmenaj fizic si intelectual, tulburari functionale pe fond nervos hiperactiv, sedentarism, activitate in mediu cu noxe etc.. In plus, aceasta statiune este recomandata in tratamentul unor afectiuni ale aparatului cardio-vascular, afectiuni ale aparatului locomotor, boli ale aparatului respirator, boli ginecologice, boli ale sistemului nervos.

Vatra Dornei ofera posibilitatea de a vizita nu doar obiective turistice religioase sau istorice, aflate in apropiere (precum Castelul Dracula aflat la 40 de km de Vatra Dornei), ci si zone aflate in aer liber, precum Parcul National Calimani, zona Dornelor, Parcul statiunii Vatra Dornei, care a fost declarat rezervatie dendrologica ale carei alei urca din centrul statiunii pe pantele inferioare ale Dealului Negru.

Preturile pentru care poate fi gasita cazare in aceasta statiune depinde de ceea ce cauti: pensiunile si persoanele private ofera cazare incepand de la 60 la 130 de lei, pentru o camera dubla, pentru o noapte, in ultimul caz fiind oferit si micul dejun inclus in pret, in timp ce hotelurile ofera cazare pentru preturi pornind de la 110 lei si ajungand pana la 350 de lei, pentru o camera, pe zi.
 

3. Gura Humorului
 

Aflat in nordul Moldovei, intr-o zona de o frumusete aparte, zona Humor este considerata a fi una speciala. Amplasata in Obcina Humorului, in vecinatatea raului Moldova, a Obcinei Mari, Obcinei Voronetului si a unor varfuri precum Piatra Pinului, Arsita Boilor, Piciorul Inalt sau Tarnita, localitatea Gura Humorului a inceput sa se impuna pe harta turistica a nordului Moldovei.

Orasul are de la sfarsitul lui 2009 o noua partie de schi, la Arinis, cu o lungime de 1.478 de metri si o diferenta de nivel de 283 de metri, fiind considerata a fi cea mai moderna din judetul Suceava. De asemenea, turistii pot incerca traseele montane din zona, trecand si pe la locul in care a fost demult chilia lui Daniil Sihastrul, dar si pe la zona devenita monument al naturii sub patronajul Academiei romane, acolo unde se afla fosila unui peste preistoric, despre care se crede ca ar fi vechi de peste 30 de milioane de ani. Mai mult, in zona exista si cateva rezerve de apa minerala termala, care au devenit un fond balnear de rezerva si se doreste a fi folosit pentru redeschiderea orasului ca statiune balneo-climaterica.

In zona se poate face si echitatie, la Radauti si Lucina, dar si sporturi extreme precum mountain-biking, off-road-ul sau river-rafting. In zona Humorului, precum si in zona Vatra Dornei se pot face si sporturi extreme precum traversarea tiroliana, rapel sau zborul cu parapanta si deltaplanul, dar si activitati precum orientarea in pesteri sau jocurile de supravietuire sau de echipa, precum paintball-ul.

Cazarea in orasul Gura Humorului se poate face la pensiuni si hoteluri, la preturi asemanatoare cu cele din Vatra Dornei. Pentru o noapte la pensiune in Gura Humorului, un turist trebuie sa scoata din buzunar intre 50 si 100 de lei, pentru o camera dubla, in functie de confort si servicii, in timp ce la hotel preturile incep de la 110 de lei pentru o camera si 260 de lei pentru un apartament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea