Vacante

#cele mai frumoase castele din Europa # castele europa #castelul bran

Top 20 cele mai frumoase castele din Europa. Romania, pe locul 3

Dupa celebrul Castel Neuschwanstein, din Bavaria, si nu mai putin faimosul Chenonceau de pe Valea Loirei, Castelul Bran este inclus de publicatia spaniola, El Pais, printre 20 cele mai frumoase castele din Europa.


“Castelul Bran este o cetate medievala in apropierea Brasovului, la granita dintre Transilvania si Tara Romaneasca, in Romania, care isi datoreaza renumele si uriasa atractie turistica Contelui Dracula, personajul romanului lui Bram Stoker. Este mai mult ca sigur ca figura istorica reala a lui Vlad III Dracula, sa fi pasit vreodata in acest castel, a carui structura prezenta a fost construita de regele Ludovic I al Ungariei in anul 1377. Vlad tepes a locuit in castelul de la Poenari, in zona de centru-sud a tarii, castel ale carei ruine pot fi de asemenea vizitate”, se arata in articolul din El Pais intitulat “Cele mai frumoase castele din Europa: de la fanteziile Regelui Nebun, in Neuschwanstein (n.r.: foto 1), pe Valea Loirei si in padurile din Transilvania, 20 de castele de basm”.

Conform ultimelor date ale Institutului National de Statistica, Romania a fost vizitata, in perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2016, de aproximativ 2,4 milioane de turisti straini, cu 8% mai mult decat in perioada similara a lui 2015, majoritatea (aproximativ 76%) provenind din Europa. Din acest punct de vedere, Spania a ocupat a noua pozitie, tara noastra fiind vizitata in aceasta perioada de circa 10.000 de turisti din Peninsula Iberica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea