Vacante

#locatii infricosatoare #circuit turistic #turistic #destinatie #turism

Top 10 destinatii infricosatoare

Sa calatoresti este probabil una dintre cele mai placute moduri de a-ti petrece un concediu relaxant pe care sa nu-l uiti usor si de care sa-ti amintesti cu nostalgie si drag. Si probabil pana acum, gandurile tale au poposit deja pe meleaguri precum Turcia, Grecia si statiunile lor insorite sau Egipt si Italia cu ale lor vestigii si comori istorice.

Ca sa nu cazi in rutina, ce-ar fi sa mai schimbi un pic registrul? Te-ai gandit sa incerci ceva nou si inedit? Ce zici de o calatorie tematica? Si una, daca se poate, infricosatoare care sa-ti creasca adrenalina si sa-ti trezeasca simturile? Uite aici 10 posibilitati care te vor purta spre destinatii de a caror existenta multi nu stiu, dar a caror poveste bizara fascineaza si cel mai sceptic si plictisit om de pe pamant.

10. Hill of Crosses (Lituania)

The Hill of Crosses (Dealul Crucilor), localizat la 12 kilometri nord de un un mic orasel industrial denumit Siauliai, este considerat centrul de pelerinaj national al Lituaniei. Pe un mic deal stau aliniate mii si mii de cruci ce simbolizeaza devotiunea pentru Christos si identitatea memoriala a Lituaniei. Nu se stie clar care este originea primei crucii infipte aici, insa, cu toate incercarile comunistiilor in secolul trecut de a scoate de a le inlatura de pe deal, acestea au continuat sa apara cu miile. Desi locul in sine nu pare infricosator, trebuie sa recunosti ca imaginea unui deal pe care in mod misterios tot apar cruci este cel putin tulburatoare.  


9. St. Louis Cemetery 1 (New Orleans, Louisiana)

E de la sine inteles ca intr-o astfel de lista este nedrept sa nu fi inclus macar un cimitir. Si nu m-am oprit doar la unul, ci la trei. De fapt unul in trei, un soi de lant de cimitire romano-catolice denumite generic St. Louis Cemetery 1. Toate mormintele de aici au o valoare incontestabila, multe dintre ele fiind construite in secolele 18 si 19.  

St. Louis Cemetery 1 este considerat, de altfel, cel mai vechi si cel mai faimos cimitir din SUA, ba mai mult de atat, a functionat continuu inca de cand a fost fondat. Datorita riscului ridicat de infractionalitate nu este indicat sa te aventurezi in zona de unul singur, dar poti linistit sa-l vizitezi in grupuri turistice organizate. Aici sunt ingropati preoteasa voodoo Marie Laveau, Bernard de Marigny despre care se spune ca a adus jocul de barbut in Statele Unite sau Delphine LaLaurie, criminala in serie care isi ucidea servitorii cu sange rege, dupa ce ii tortura cu constiinciozitate.


8. Mary King`s Close (Scotia)

De ani de zile, pivnitele intunecate de la Mary King`s Close, din partea veche a orasului Edinburg (Scotia), au atras atentia si au fost inconjurate de mister. Povesti cu fantome si crime, mituri despre victimele ciumei zidite in peretii acestor pivnite si lasate sa moara au impanzit gandurile oamenilor multa vreme. Se spune ca in 1645, viata in aceasta pivnita a fost innabusita pentru totdeauna. Ciuma lovise puternic mica comunitate din Edinbourgh si, potrivit legendei, consilul local ar fi decis, pentru a putea tine pandemia in frau, sa incarcereze victimele ei in aceste pivnite si sa zideasca iesirea pentru cativa ani.

Se pare ca de aici si-a castigat aceasta zona denumirea de „Strada Plansetelor”. Si clar, are reputatia de zona bantuita, ba mai mult decat atat, o fantoma a unei fetite pe nume „Annie” a devenit un soi de celebritate in oras. De altfel, scotienii din Edinbourgh au si o traditie, pentru a nu o supara pe Annie, care este trista ca si-a pierdut papusa, ii dedica acesteia o camera plina cu jucarii.

7. Leap Castle Oubliette (Irlanda)

Leap Castle este un castel irlandez din County Offaly, la 9 km nord de Roscrea, Irlanda. Construit in 1250 si restructurat in 1659, castelul a ramas propietatea familiei Darby. Foarte multi oameni au fost inchisi si executati in acest castel. Tocmai de aceea se si spune ca aceasta fortificatie ar fi bantuita de fantome. Una dintre cele mai ingrozitoare povesti are in centru o creatura incovoiata si putrezita a carei aparatie lasa in urma sa un iz de formol.

Nu departe de acest castel, muncitorii au descoperit o celula subterana, in care oamenii erau inchisi si uitati acolo. Un raport indica faptul ca acesti lucratori au gasit printre oase un ceas care data din 1840. Nu exista insa nicio dovada care sa ateste ca in perioada respectiva celula mai era folosita.


6. Chateau de Machecoul (Franta)

Situat la S-V de Nantes, Chateau de Machecoul a fost resedinta lui Gilles de Rais (1404 – 1440), un cavaler breton din armata Ioanei d`Arc si maresal al Frantei. Insa Gilles a ramas in istorie nu datorita daptelor sale de vitejie, ci datorita faptului ca a fost cel mai prolific ucigas de copii din toate timpurile.

Intre anii 1434-1435, Gilles de Rais s-a retras din viata militara si si-a petrecut timpul punand in scena diverse spectacole teatrale gandite de el. Candva intre primavara lui 1432 si primavara lui 1433, a fost gasit primul copil omorat dupa care au urmat alte si alte crime. Se spune ca numarul victimelor facute de maresal ar fi ajuns la ordinul miilor. Dupa ce viola baietii pe care ii rapea, le taia gaturile si se masturba in sangele si maruntaiele lor. Documentele intocmite pentru condamnarea acestuia aratau ca:

„atunci cand saracii copii erau morti, ii saruta, iar pe aceia care aveau cele mai frumoase limbi si capete le taia si statea sa le admire. Apoi, intr-un mod crud si barbar, le spinteca corpurile, le scotea maruntaiele si se uita ore intregi admirativ la ele. Si adesea, cand micutii erau pe moarte, se aseza pe stomacul lor si simtea o placere in a-i privi cum isi dau duhul.”

Gilles de Rais a fost executat prin spanzurare la Nantes pe 26 octombrie 1440. Toate crimele savarsite de acest psihopat au avut loc la castelul Machecoul, a carui constructie a rezistat pana in ziua de azi (chiar daca sunt niste ruine). Se pare ca trupurile victimelor au fost zidite in pereti, aruncate in seminee sau ingropate in jurul fortaretei.


5. Castelul Poenari (Romania)

PoenariMulti turisti straini sunt fascinati de mitul lui Dracula si castelul Bran care ar fi bantuit de fantoma lui Vlad Tepes. In ultimul timp insa, lucrurile s-au schimbat si gandurile acestora s-au mutat spre o locatie un pic mai departe de Bran, mai exact la castelul Poenari in Dambovita. Legenda spune ca de fapt aceasta a fost adevarata resedinta a lui Tepes, considerat de multi Dracula. Fortificatia a fost construita la inceputul secolului 13 si de-a lungul timpului numele si locatarii Poenariului s-au schimbat. In secolul 15 castelul a fost restructurat de Vlad Tepes III, care l-a transformat intr-o adevarata fortareata. Dupa moartea lui Vlad, constructia a ajuns o ruina. Insa, o parte din ea mai exista si astazi si poate fi vizitata de turisti. Ca sa urci pana la Poenari pentru a admira ruinele cetatii, acestia sunt nevoiti sa urce 1500 de trepte. Poenari este considerat unul dintre cele mai bantuite locuri din lume.

Cetatea Poenari este situata in judetul Arges, satul Capatanenii Pamanteni, comuna Arfeu.

4. Catacombele Cappuccinilor din Palermo (Italia)

Catacombele Cappuccinilor se gasesc in sudul Italiei, mai precis la Palermo, Sicilia. In zilele noastre, aceste catacombe au devenit o atractie turistica macabra la mare cautare. Totul a inceput in 1599, cand niste calugari de la manastirea Capuchin l-au mumificat pe fratele Silvestro din Gubbio si l-au asazat in aceste catacombe. In timp, alti si alti membri monahali au fost adusi aici. Pentru a fi mumificate, trupurile acestora erau depuse pe niste gratare din tevi de ceramica unde se scurgeau toate lichidele din ei si apoi, dupa o perioada, erau spalate cu otet. Unele cadavre erau introduse in cabinete de sticla inchise ermetic si expuse in diferite biserici. Calugarii manastirii veneau in catacombe o data la cateva luni sa schimbe vestmintele celor morti.

Desi la inceput aceste catacombe erau destinate doar clericilor, ulterior aceasta forma de ingropaciune a fost adoptata si de cei bogati. In 1880, catacombele au fost oficial inchise, insa turistii au continuat sa le viziteze. Ultima mumificare care a avut loc in aceste subteranuri dateaza din 1920. In acel an, Rosalia Lombardo, o fetita de numai 2 ani a murit de pneumonie, iar familia ei a decis ca micuta sa-si gaseasca nemurirea in catacombe. Trupul acesteia a fost mumificat printr-o tehnica secreta care l-a facut sa se pastreze atat de bine, incat si acum, la 80 ani dupa moarte, fetita pare ca doarme, castigandu-si astfel numele de „Frumoasa Adormita”.

3. Poveglia (Venetia)

Poveglia este o mica insula din laguna Venetiei care a servit in trecut drept loc de exil pentru victimele ciumei din vremea romanilor si pana la finele Evului Mediu. Si pe langa faptul ca fost folosita ca locatie de exil pentru cei bolnavi de ciuma, insula a servit drept colonie de leprosi o buna bucata de timp. Si asta nu este tot.

In 1922, pe insula Poveglia a functionat un spital pentru cei care sufereau de boli mintale. Se spune ca un doctor care lucra aici si isi tortura pacientii, a fost aruncat din turn de catre unul dintre acestia. Ruinele spitalului mai pot fi vazute si astazi. De-a lungul timpului aici au murit peste 160.000 de oameni.

Se spune ca insula ascunde atatea ramasite umane, incat pescarii evita zona de frica sa nu traga din adancuri diverse parti corporale. Daca te-am lamurit ca e un loc pe care sa-l treci in itinerariul tau turistic trebuie sa stii ca nu ai cum sa ajungi acolo decat daca te imprietenesti cu vreun localnic. Accesul public in aceasta zona este absolut interzis, insula fiind folosita astazi exclusiv pentru cultivarea vitei de vie.

2. Aokigahara (Japonia)

Aokigahara, cunoscuta si sub denumirea de Sea of Trees, este o padure care se intinde la baza muntelui Fuji din Japonia. Aceasta locatie este considerata atat de vizitatori cat si de localnici drept o zona in care au loc . Ceea ce face din Aokigahara un punct turistic atractiv este faima pe care si-a castigat-o, aceea de cea mai populara locatie a sinucigasilor dupa Golden Gate Bridge din San Francisco.  

Din 1950, mai mult de 500 de oameni si-au gasit sfarsitul in padurea de la poalele muntelui Fuji, cauza principala fiind sinuciderea. Aproximativ 30 de persoane anual decid sa-si puna capat zilelor in frunzisul Aokigaharei. In 2002, 78 de cadavre au fost gasite aici, doborand astfel recordul stabilit in 1998, cand 73 de trupuri au fost gasite de „vanatorii de cadavre” (voluntari alesi sa se duca in padure sa adune ramasitele umane).

1. Osuarele europene (Europa)

Un osuar este un fel de sit, o incapere care serveste drept loc odihna pentru ramasitele umane. Toata Europa este impanzita cu astfel de asezaminte spre bucuria celor cu un simt al macabrului mai dezvoltat. Probabil, unul dintre cele mai cunoscute osuare se gaseste in Catacombele Parisului care adaposteste o retea vasta de coridoare subterane in care de- au fost depozitate peste 6 milioane de schelete umane inca din secolul 18. Multe dintre schelete sunt inca in stare intacta, multe dintre el fiind folosite pentru crearea unor design-uri ornamentale elaborate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea