Vacante

#vara 2008 #vacanta #city-break #circuite #tabere #sejur

Tipuri de vacante pentru vara 2008

Daca nu ti-ai ales inca vacanta si vrei sa stii cam ce tipuri de oferte sunt pe piata, orienteaza-te dupa doua criterii: durata concediului si programul acestuia.

 

Cele mai multe cereri sunt in mod firesc pentru sejururile pe litoral, fie ca vorbim de lux in Maldive, fie de plaja in Turcia. Persoanele active care isi doresc un program intens pot alege circuitele. Sunt destul de obositoare si trebuie sa fii pregatit sa mergi mult pe jos. Chiar daca la sfarsitul vacantei vei fi probabil obosit, poti spune ca ai vazut unele dintre cele mai importante obiective turistice ale tarilor vizitate.

 

Tinerii si studentii au acum posibilitatea sa-si petreaca taberele nu doar la munte sau la mare in Romania, ci si in multe tari europene. Pentru cei mici, preferabile sunt excursiile atractive, in care se viziteaza muzee celebre de jucarii, edificii culturale cu opere de arta ale unor mari creatori, sau vacantele cu personal specializat, care ii asista pe copii.

 

Sejururile in vara 2008

 

Una dintre cele mai ieftine variante, dispunand insa de conditii de cazare foarte bune, o reprezinta Bulgaria. La hotelurile de 4 stele de la Nisipurile de Aur platim intre 21 si 49 euro pe noapte, in functie de persoana. Oferta este valabila pentru cazarile cu mic dejun sau demipensiune.

 

O destinatie mai putin celebra, insa la fel de atragatoare, este Croatia, gratie plajelor si peisajelor superbe. La hotelurile de 4 stele preturile incep de la 39 euro de persoana, iar la 5 stele, de la 61 euro pe luna. Daca vrei sa petreci o saptamana pe Coasta de Azur, atunci trebuie sa scoti din buzunar 390 euro + 75 lei la sfarsitul lunii iunie, sau aproximativ 504 euro + 75 lei in iulie – august. Pachetul include transport cu avionul cursa charter, 7 nopti de cazare in hotel de 2 stele, transferurile, asistenta turistica. Pentru taxele de aeroport se plateste o suma de 105 euro de persoana. Citeste mai mult in Sejururi de 4 stele pe litoral in vara 2008.

 

Turism activCircuite in vara 2008

 

Daca te tenteaza taramul otoman si lacasurile de cult ale Turciei, atunci poti alege o excursie de o saptamana in care sa vizitezi Istanbul, Efes, Thyatira, Bergama, Pergamon, Troia si Izmir. Pretul unei astfel de vacante este intre 299 si 339 euro, in functie de persoana si include transport cu autocarul, cazari in hoteluri de 3 stele cu mic dejun si insotitor de grup.

 

Iubitorii de istorie si cei care au fost impresionati de povestea Elisabetei de Bavaria, cunoscuta mai ales sub numele se Sissi, au ocazia sa vizitele castelul Godollo din Ungaria. Vei vedea Budapesta, Castelul Godollo si gradinile sale, Orangeria, Teatrul baroc. De asemenea se ofera un tur panoramic in capitala Ungariei, cu principalele obiective turistice. Ajungi apoi in Viena, una dintre cele mai frumoase capitale europene, dupa care urmeaza Salzburg, orasul lui Mozart. Vacanta costa de la 379 euro de persoana si include transport cu autocarul si cazari in hoteluri de 3 stele, plus un insotitor de grup. Ca bonusuri beneficiezi de doua tururi panoramice in Budapesta si Viena, unele vizite suplimentare, reduceri pentru copii.

 

Citeste mai mult in Circuite internationale de lunga durata in 2008.

 

tabere pentru copii

 

Copiii si studentii au anul acesta o gama larga de oferte de tabara, atat in tara, cat si in strainatate. Astfel, in vara 2008 agentiile de turism propun tabere in Grecia, Croatia, Amsterdam, Paris, Austria, Italia, etc. Pentru Italia, un pachet la 380 euro contine un circuit care cuprinde transport cu autocarul de 2 stele, 8 nopti de cazare in hoteluri de tineret, mic dejun si ghid atestat. Se viziteaza pe drum Budapesta, Viena, Venetia, Florenta, Pisa, Roma, San Marino, orasul Pecs.

 

O tabara pe Coasta Dalmatiei incepe de la 320 euro, pentru grupuri de 40 de persoane. Pachetul include transport cu autocarul de 2 stele, 7 nopti de cazare in complexe turistice de 2 stele, demipensiune. Se pot face optional tururi de insula, in Krk si Istra, 39 si respectiv, 37 euro de persoana, excursii pe Lacurile Plitvice , la 44 euro, excursie la Venetia, 69 euro sau se merge la fish barbeque, 36 euro de persoana. Citeste mai mult in Tabere de vara pentru copii in 2008.

 

City Break oraseCity Break in vara 2008

 

Daca nu poti sa-ti iei un concediu mai lung sau vrei totusi cateva zile de relaxare, alege varianta City Break. Vizitezi una dintre metropolele Europei, pe o perioada mai scurta de timp, intre 2 si 4 zile. In Milano, de exemplu, platesti de la 29 la 74 euro pe noapte, in functie de numarul de stele. Cazarile sunt de obicei cu micul dejun inclus. Pachetele de City Break iti asigura transportul cu avionul, cazarea cu mic dejun si asistenta turistica.

 

In Capitala Luminilor, Paris, un city break costa de la 362 euro de persoana, pentru un sejur de 4 nopti. Daca vrei sa stai la Praga, platesti in jur de 53 euro pe noapte.

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea