Vacante

#mic dejun #mic dejun vacanta #mic dejun suedez #mic dejun frantuzesc #mic dejun englezesc #mic dejun continental #mic dejun romanesc #cazare si mic dejun

Tipuri de mic dejun din vacantele noastre, in functie de tara

Prima masa a zilei, care insoteste cazarea, difera din punct de vedere al continutului, in functie de zona si de politica hotelului. Astfel, in pachetele de vacanta intalnim adesea termeni precum " mic dejun continental " sau " mic dejun suedez ". Dar ce se intampla atunci cand nu cunoastem semnificatia acestor termeni si avem surpriza neplacuta sa ne trezim cu o masa foarte modesta, insuficienta pentru nevoile noastre?

Este bine sa stim la ce sa ne asteptam, deoarece se poate ca orasul in care ne aflam sa dicteze continutul din meniu. De exemplu, daca te cazezi in Roma, vei observa ca produsele sunt majoritatea foarte dulci, cu putine variante mai sarate.

Iata asadar cateva dintre tipurile de mic dejun intalnite in pachetele de vacanta.

Mic dejun suedez

Micul dejun suedez este mai bogat decat micul dejun continental. Contine de obicei pateu, branza, proteine si mezeluri (carne rece, salam, carnati, etc), oua, iaurt, paine.

Mic dejunul frantuzesc este caracteristic pentru meniurile formate din sucuri naturale din fructe, si produse de patiserie. O alta bautura favorita este ciocolata fierbinte. Un alt mic dejun tipic pentru francezi consta dintr-o ceasca de cafea (adesea cafe au lait) insotita de baghete unse cu unt sau cu gem (tartines). Uneori se adauga bucatele de fructe proaspete si putin iaurt. Daca esti genul de persoana care mananca mult dimineata, micul dejun frantuzesc nu ti se potriveste.

Se mai numeste si “mic dejun complet”. De obicei micul dejun continental este o masa usoara, servita atat cat sa ajunga pana la pranz. Poate contine un croissant cu gem, crema sau ciocolata, insotit adesea de un pahar cu suc sau de apa minerala.

De asemenea, uneori se servesc bucati de carne rece, salam sau sunca, iaurt si cereale. In unele tari europene se prefera bucatelele de fructe si de branza, adaugate la meniu, sau ouale fierte. Contine de obicei un meniu fix, la care se adauga bautura calda nealcoolica, la alegere.

Este un tip de mic dejun continental la care se adauga preparate de bucatarie, preparate de cofetarie-patiserie si sucurile de fructe. In general, micul dejun englezesc se diferentiaza prin preparatele calde pe care le contine: omleta, ochiuri, fasole, bacon prajit, cartofi pane, rosii calite, ciuperci etc.

Daca te afli in Anglia, la un hotel obisnuit unde se serveste mic dejun continental, exista posibilitatea de a opta pentru micul dejun englezesc, daca se plateste o diferenta de bani. Aceasta diferenta poate ajunge la 5 lire pe zi.

In Romania la micul dejun restaurantele ne pun la dispozitie paine si produse reci (salam, branzeturi, etc), insotite de legume, castraveti, rosii, etc. La acestea se adauga ouale, servite de obicei sub forma de omleta. La hotelurile de pe litoralul romanesc acest tip de mic dejun este foarte des intalnit in timpul sejururilor. Bauturile se bazeaza pe cafea, ceai si ciocolata calda.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea