Vacante

#caraorman #dune de nisip #padure #stejarul ingenunchiat #delta_dunarii

Tipsuri pentru o vacanta reusita in Delta Dunarii II

Posibilitatile de explorare ale Deltei Dunarii sunt numeroase de aceea indicat ar fi sa iti rezervi cel putin o saptamana pentru a cunoaste locurile asa cum trebuie. Nu te vei plictisi deoarece Delta este mereu surprinzatoare, peisajele fiind atat de diferite de la un brat de varsare la altul, incat merita sa ii acorzi toata atentia ta.

mareTotusi, daca ai la dispozitie numai cateva zile si iti doresti sa vezi . Acest sat pare uitat de lume si ocolit de lux sau zgomot, dar, in ultimii ani, s-au deshis destule pensiuni care iti ofera tot ceea ce ai nevoie pentru a te simti bine. De la apa calda curenta sau televizor pana la preparate delicioase din peste si excursii in locurile din jur.

Cum ajungi in Caraorman

Ca sa ajungi la Caraorman trebuie sa iei bacul din Tulcea pana la Crisan. Cu nava rapida care pleaca la ora 12.30 vei ajunge la destinatie in aproximativ o ora. Costa 20,40 RON, iar daca alegi nava mai lenta care pleaca la 13.30 calculeaza-ti doua ore jumatate drumul dus si fii pregatit sa scoti din buzunar 16,60 RON.

De aici mai ai 12 km pana pe grindul Caraorman pe care ii poti parcurge sau cu un vaporas care face curse regulate spre aceasta destinatie sau poti inchiria o salupa. Vei gasi numerosi lipoveni care te invita sa mergi cu ei. Preturile variaza intre 60 RON si 400 RON pe barca inchiriata, depinde de rapiditatea navei si de talentul tau de negociator.

Ce gasesti in Caraorman

Caractersitice acestei zone sunt dunele de nisip, uneori inalte si de 7 metri care te duc cu gandul la desert. In imediata lor apropiere gasesti Padurea Caraorman, declarata monument al naturii datorita aspectului de padure de clima subtropicala. Aici vei vedea numeroase plante agatatoare si, daca ai noroc, liane. Totusi, te sfatuiesc sa mergi in Padurea din aproprierea bratului Sulina daca iti doresti sa incerci elasticitatea unei liane.

Dar cel mai important “obiectiv turistic” al Padurii Caraorman este . Batran de aproximativ 500 de ani, stejarul a cazut la pamant, insa, pentru el, aceasta nu a fost decat o provocare. Vei vedea ca a continuat sa creasca, astfel incat iti da impresia unui copac ingenunchiat.

Daca ai ales unei taxe pentru rezervatia in care ai patruns si pe care trebuie sa o protejezi.

Iti place sa pastrezi cate un coltisor din fiecare loc pe care il vizitezi? Daca ai noroc, in Caraorman vei gasi oua sparte de sarpe sau nuci de apa, adica radacina comestibila a unor plante dunarene. Le poti manca, daca te duci spre sfarsitul lui august, atunci cand se coc sau le poti pastra ca amintire intr-o cutiuta cu nisip.

Unde te cazezi

Aventurierii nepretentiosi pot sta la cort pe malul drept al canalului Crisan-Caraorman. In cazul in care iubesti confortul, nu trebuie sa iti faci griji, in ultimii ani au fost infiintate numeroase vile atat in Caraorman, cat si in Crisan. Vei beneficia de toate conditiile de care ai nevoie pentru a te simti bine, de la apa curenta pana la satelit tv. Preturile incep de la 80 RON si, de cele mai multe ori, includ si toate cele trei mese.

Nu te sfii sa alegi preparate din peste despre care se spune ca sunt atat de gustoase incat nu au echivalent nicaieri. Nu lipsesc magazinasele specific zonei rurale a Romaniei, destul de bine aprovizionate.

Prima a acestui articol o gasesti aici.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea