Vacante

#tibet #vacanta #circuit

Tibetul este accesibil din nou turistilor

Potrivit CNN, turistii pot sa viziteze din nou Tibetul, dupa ce autoritatile chineze au interzis accesul strainilor in regiune, acum 3 luni. Interdictia a fost anuntata din pricina manifestatiilor care au avut loc impotriva regimului de la Beijing.

Tibetul a fost vizitat de 4 milioane de turisti anul trecut, adica cu 60% mai mult decat in 2006, a anuntat un oficial al Xinhua News Agency la inceputul acestui an. Astfel, turistii au adus un profit de 687 milioane de dolari, insemnand 14 procente din totalul economiei.

Primul grup de turisti straini au sosit luni, 24 iunie, pe aeroportul de langa capitala, Lhasa. Purtatorul de cuvant al Biroului tibetan de turism , Liao Lisheng, a declarat ca : "Tibetul este deschis acuma pentru toti vizitatorii din tara si strainatate". 

Despre vacanta in Tibet

Un circuit India-Nepal-Tibet poate dura circa 21 de zile si costa in jur de 3000 euro de persoana. Un pachet include bilete de avion , transport cu autocar sau microbuz pe durata vizitelor si transferurilor, transport cu trenul, 10 cazari cu mic dejun la hoteluri de 4 si 3 stele, 14 cine si 4 pranzuri, plimbare cu elefantul si cu barca, ghid din partea agentiei si ghizi locali.

Tibet1La aceasta suma se adauga diferite alte cheltuieli: obiective turistice (aproximativ 132 euro), taxele de aeroport si taxele pentru zborurile locale (in jur de 300 euro), taxele de viza (pentru Tibet, cam 25 euro), bacsisurile obligatorii (35 euro), alte excursii optionale si servicii, asigurarea medicala.

Un bilet de avion cumparat individual porneste de la 1200 euro de persoana, in perioada estivala. Este vorba despre zbor Bucuresti - Lhasa cu escala intr-una din capitalele europene.

Clima in Tibet este semi-urcata, iar vara temperaturile nu sunt foarte ridicate. Perioda optima pentru vizitarea Tibetului se intinde din aprilie pana in octombrie.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea