Vacante

Terapia cu zer intinereste turistii din Varlaam

Localitatea buzoiana Varlaam are o noua atractie turistica , pentru cei care vor sa-si ingrijeasca tenul: terapia cu zer.

Pe 10 mai 2008 a avut loc Sarbatoarea “Intarcatul mieilor”, eveniment organizat de ANTREC (Asociatia Nationala de Turism Rural , Ecologic si Cultural). Sarbatoarea are ca scop promovarea pensiunilor, traditiilor si obiceiurilor locale, precum si a produselor mesterilor populari din zone precum Siriu, Gura Teghii, etc.  

Printre altele, au fost expuse produse gastronomice locale specifice zonei, in principal bulzul si branza de Varlaam. Cel mai nou produs turistic este reprezentat de terapia cu zer de Varlaam.  

Terapia consta dintr-o baie cu acest zer, folosit in special in secolul al XVI-lea, cu efect de revigorare si catifelare a pielii. Curele cu zer scad nivelul de colesterol si detoxifica organismul. Conform informatia.ro, presedintele ANTREC Buzau, Cristina Partal, a declarat: “Programul de refacere consta in bai cu zer, lapte si miere pentru catifelarea epidermei si pentru inlaturarea stresului cotidian.

Tot in cadrul acestei terapii folosim cocktailuri cu zer care sunt administrate dimineata pe stomacul gol inainte de micul dejun, foi cu lapte, un preparat traditional din zona, si bulz de Varlaam care se serveste la cina. In ceea ce priveste baia cu zer, localnicii o fac de cand se stiu. Batranele satului spun ca asa poti dobandi un ten minunat daca te speli dimineata pe fata cu zer si apoi te clatesti  cu apa”.

 

Baile in zer sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, aparand chiar si in povestile mitologice. Se spune ca Afrodita, nascuta din spuma marii, obisnuia sa se scalde in bai cu zer obtinut din lapte.  Baile cu zer sunt oferite in multe parti ale lumii. In Alpi poti beneficia de o astfel de baie in cuve de lemn, asezate direct afara, intr-o poienita, unde te bucuri de varfurile impadurite ale muntelui, relaxandu-te in linistea de pe culmi.

Zerul este incalzit la o temperatura de 38°, pentru a se raspandi cat mai rapid pe tot corpul. Tratamentul fortifica prin acidul lactic  si este un remediu natural cunoscut de multa vreme. Face pielea mai neteda, o regenereaza si o protejeaza. In plus, este un remediu bun impotriva alergiilor si bolilor de piele.  

Se recomanda de obicei o singura baie pe zi, maxim jumatate de ora. Pretul in Elvetia este de aproximativ 40 de francezi elvetieni pentru 30 de minute.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea