Vacante

#grecia #turcia #litoral romanesc #oferte speciale #early booking

Tendinta din turismul romanesc: reducerile de early booking

Vacantele din 2009 stau sub semnul reducerilor pentru turistii care isi planifica din timp concediul. Agentiile se asigura ca vor avea toate locurile ocupate inainte de inceperea sezonului, iar clientii lor pot economisi prin reducerile primite, fara sa renunte la serviciile de calitate.

Iti prezentam in continuare cateva oferte si noutati pentru vacantele din urmatoarele luni.

Reducerile early booking

Un nou trend a aparut in vacantele romanilor: ofertele cumparate din timp, la un pret mai mic. Daca pana acum oferta early booking reprezenta numai una dintre variante, disponibila in anumite perioade din an, acum incepe sa castige teren. Gasesti la majoritatea agentiilor si operatorilor de turism discount-uri de pana la 25% la pachetele de vacanta achizitionate cu cateva luni inainte de data plecarii. "Multi hotelieri romani au aderat la programul de early-booking, crescand astfel vanzarile fata de anii precedenti", a explicat Ciprian Enea, consultant Best Tourism, citat de ziare.com .

Discount-uri de pana la 25%. Daca mergi in Halkidiki in urmatoarea perioada, poti beneficia de preturile de extrasezon. Pe langa acest lucru, pentru achitarea pachetului din timp ai reduceri de early booking. De exemplu, un sejur de 7 nopti incepe de la 89 euro de persoana, pentru ofertele cumparate pana pe 31 martie 2009 si sejururile in perioada mai – iunie 2009, conform agentiei Clever Tour .

Pe langa perioada de extrasezon si inceputul sezonului estival (mai – iunie), reducerile din early booking sunt acordate si pentru vacantele platite din timp, cu plecari in varf de sezon sau in ultimele zile incluse in sezonul estival (septembrie-octombrie 2009). Astfel, daca vrei sa-ti petreci vacanta in Turcia, la un hotel de 5 stele, platesti in iulie 1014 euro, conform Meridian Travel. Daca platesti integral sejurul la inscriere, primesti o reducere de 18% pana la 1 aprilie sau de 15% pana pe 30 aprilie. Un astfel de pachet asigura transport cu avionul (zbor charter), 7 nopti de cazare ultra all inclusive, transfer de la aeroport si asistenta turistica.

• Vacanta platita in doua transe. In general, ofertele de vacanta achizitionate din timp presupun rezervarea unui pachet cu mult inainte de data plecarii si achitarea acestuia pana la o data maxima, stabilita de agentie. Acum ai o noua posibilitate de plata: vacanta platita pe jumatate, la rezervare. Astfel, daca te-ai gandit sa-ti rezervi vacanta din timp, platesti numai 50% din pretul pachetului in momentul rezervarii. Ulterior, vei da restul sumei cu 21 de zile inainte de data plecarii.

Daca optezi pentru aceasta oferta, ai posibilitatea sa iti anulezi concediul cu 28 de zile inaintea datei programate. In acest caz, nu se plateste nicio penalizare.

“Turistii din Romania cauta solutii inteligente pentru a-si programa vacanta astfel incat, din cauza climatului economic mai dificil, sa nu fie nevoiti sa faca rabat la calitatea serviciilor solicitate. Din cererile primite de la clientii nosti pe parcursul lunii februarie, am observat ca turistii romani isi doresc in continuare vacante la hoteluri de cinci stele in regim „All Inclusive” sau chiar „Ultra All Inclusive”. De aceea, credem ca aceasta oferta noastra va fi pe placul celor care isi doresc o vacanta frumoasa, cu servicii foarte bune, la preturi atractive si pe care sa o poata plati esalonat”, a declarat Raimondas Useckas, CEO Flynova, intr-un comunicat al companiei.

• oferta pretului garantat continua in martie. In luna februarie, a existat o oferta nou introdusa pe piata romaneasca: cea a pretului garantat. Aceasta oferta se prelungeste si pentru luna martie. Astfel, daca iti rezervi vacanta luna aceasta, vei primi inapoi banii daca pretul pachetului turistic achizitionat scade. Daca acest pret va creste, iar tu ai achitat integral pachetul, nu vei mai plati nimic in plus, deoarece compania se obliga sa achite diferenta. Oferta pretului garantat a fost lansata in exclusivitate pe piata din Romania, la inceputul lunii februarie, de catre Flynova.

Ofertele speciale

O alta modalitate sa platesti mai putin si sa primesti mai mult poate fi alegerea unor oferte care combina plata in avans cu un bonus oferit de agentie. De exemplu, o noapte gratuita, in plus. Astfel, daca mergi in Eforie Nord in aceasta vara, gasesti sejururi cu 250 RON camera, intr-o vila de 4 stele. Daca optezi pentru un sejur de minim 10 nopti, poti sta 11 nopti, ultima fiind gratuita. Este necesara achitarea unui avans de 30% din valoarea sejurului, in momentul rezervarii, conform agentiei Cami Travel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea