Vacante

#viza #tara #stat #turist #pasaport #belarus

Tari in Europa unde iti trebuie viza I

Exista 29 de tari ai caror cetateni pot calatori fara viza in Uniunea Europeana. Au mai ramas insa cateva tari aflate partial sau total pe teritoriul european care cer viza turistilor. Acestea sunt Belarus , Turcia si Rusia. Lista integrala a tarilor care necesita sau nu viza, indiferent de continent, se afla pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Viza pentru Belarus Cetatenii romani posesori de pasapoarte simple trebuie sa obtina viza de intrare. Exceptiile sunt posesorii de pasapoarte diplomatice si de serviciu. Sederea nu poate depasi 90 de zile intr-un an. Viza pentru turistii care vor sa vina in Belarus se obtine prin prezentarea originalului sau a copiei (dupa caz) dupa o scrisoare de invitatie si a unui voucher turistic. Acestea doua se adauga la dosarul de aplicare pentru viza. Dosarul contine de obicei :

  • pasaportul si viza de intrare, copie dupa pasaport
  • formular + poza
     
  • rezervare bilete de avion
     
  • documente atestand scopul declarat al calatoriei (invitatie, revervare turistica, voucher, bilete de calatorie, asigurare medicala , carte verde, etc)
     
  • dovezi ca cetateanul detine mijloacele financiare necesare acoperirii cheltuielilor pe durata calatoriei ( taxe . Costurile unei vize variaza intre 40 si 100 USD, in functie de tip. Pentru a afla informatii cu privire la viza, consulta site-ul Ministerului de Afaceri Externe din Belarus.

  • Site-ul detine si o varianta in engleza. Ambasada Republicii Belarus in Romania Cancelaria: Bucuresti, Soseaua P. Kiseleff 55, Vila 6, sector 1 Telefon: (0040-21) 223.17.76; 223.35.10 Fax: (0040-21) 223.17.63 E-mail: romania@belembassy.org Program de lucru : luni - vineri 9.00-13.00; 14.00-18.00. Aceste informatii sunt cu caracter informativ. Pentru detalii trebuie sa contactezi ambasada statului in care se efectueaza calatoria. Continuarea in privinta vizei pentru Rusia si Turcia va fi in articolul de maine. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea