Vacante

#vacanta romani #romani #vacanta de vara

STUDIU! Romanii strang bani din timp pentru vacanta de vara

Potrivit unui studiu romanii strang din timp bani pentru vacanta de vara. Mai mult, peste un sfert din romani au declarat ca prefera sa isi cheltuiasca banii pe calatorii. Datele studiului realizat de momondo.ro arata faptul ca cei mai multi aleg sa-si petreaca mult asteptata vacanta de vara in destinatii mediteraneene.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 26.216 de persoane, la nivel global, din care peste 1.000 de romani, pentru a afla obiceiurile de calatorie ale acestora. Potrivit studiului reiese ca 65% dintre romani prefera vacantele la plaja, iar 34% dintre acestia prefera sa cheltuiasca banii castigati pe calatorii. Mai mult, 67% dintre romani pun in mod regulat bani deoparte pentru vacanta de vara.

Romanii fac economii pentru a se bucura de o saptamana de vacanta

Studiul despre calatorii arata faptul ca 67% dintre romani pun bani deoparte pentru vacanta de vara, comparativ cu 53%, la nivel global. Mai mult, 34% dintre respondentii romani au spus ca prefera sa se abtina de la cumparaturi sau de la iesirile in oras pentru a economisi bani pentru mult asteptatul concediu.

Pe durata vacantei, 43% dintre romani prefera sa cheltuiasca mai putin pe cumparaturi si numai 18% ar renunta la excursiile sau la vizitarea obiectivelor turistice.

Destinatiile insorite din sudul Europei sunt in topul preferintelor romanilor

La nivel global, 52% dintre respondenti au raspuns ca in vara lui 2018 planuiesc o vacanta la plaja. Acest procent este inca si mai ridicat cand vine vorba de romani – 65% dintre acestia urmeaza sa-si petreaca concediul intr-unul dintre orasele insorite din sudul Europei timp de o saptamana. Al doilea tip de vacanta pentru care romanii opteaza sunt drumetiile.

Cele mai cautate trei destinatii pentru anul acesta sunt Barcelona, Lisabona si Palma de Mallorca, cu un cost al biletelor de avion de sub 200 de euro. Roma este cea mai ieftina destinatie din punct de vedere al costului de zbor (115 euro) si a cincea destinatie in topul preferintelor romanilor in 2018.

Totodata, patru dintre cele cinci destinatii cu cea mai mare crestere de anul acesta sunt cele cu iesire la Marea Mediterana sau la Oceanul Atlantic. Cautarile pentru orasul Ponta Delgada, capitala insulelor Azores, au crescut cu 393% fata de anul trecut, urmate de cele pentru Antalya, Turcia. Madeira si Las Palmas de Gran Canaria sunt alte doua orase care trezesc interesul romanilor anul acesta. Biletul de avion catre acestea costa 261 de euro, respectiv 242 de euro.

Cluj - principala destinatie interna de interes

Planurile de calatorie ale romanilor pentru aceasta vara nu exclud teritoriul propriei tari. Desi costurile de zbor au inregistrat o usoara crestere -- de la 78 de euro anul trecut la 85 de euro / persoana in 2018 --, principala destinatie interna catre care mai multi calatori romani se indreapta si vara acesta este Cluj, mentinandu-si preferinta din 2017.

A doua cea mai cautata destinatie din Romania in cel mai cald anotimp din an este Bucuresti, capitala in care putem uita totusi de zilele toride pentru ca pune la dispozitie numeroase colturi de relaxare, cu delicii pentru toate gusturile si temperaturile care ii calca pragul. Top 5 destinatii interne catre care romanii sunt interesati sa calatoreasca in aceasta vara este completat de Constanta, Timisoara si Iasi.

"Comparativ cu anul trecut, cand Londra si Paris se aflau in top 5 cele mai cautate orase pentru vacanta de vara, alaturi de destinatiile sudice, aceste capitale vestice au fost inlocuite in 2018 cu Creta, Grecia si Palma de Mallorca, Spania. Cand vine vorba de destinatiile interne, cei mai multi romani zboara catre Cluj, iar evenimentele artistice internationale care au loc acolo pe timp de vara pot fi una dintre principalele atractii", a declarat Mircea Giurca, reprezentantul momondo in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea