Vacante

#romani #buget #vacanta

STUDIU: Romanii cheltuie cu 30% mai mult pentru o vacanta

Potrivit unui studiu efectuat de Fly Go, romanii cheltuie cu 30% mai mult pentru o vacanta, decat in urma cu 5 ani. In urma studiului a reiesit ca 70% dintre acestia prefera vacantele All Inclusive, de minim 7 zile. Totodata, acestia aloca intre 900 si 1.200 de euro pentru vacantele de vara in strainatate.

 

Sumele pe care le aloca romanii pentru vacantele in strainatate, in sezonul estival, au crescut, in medie, cu 30% in ultimii 5 ani, potrivit unei analize a agentiei de turism online Fly Go. Intrarea pe piata locala a mai multor operatori de transport aerian si cresterea numarului de destinatii de vacanta din oferta acestora au contribuit la deschiderea apetitului romanilor pentru vacante in destinatii mai putin accesate pana acum, precum si la cresterea numarului de zile petrecute in concediu. Astfel ca, in prezent, costul mediu al unui sejur estival a ajuns la 900 – 1.200 de euro.

Desi prefera, in continuare, destinatiile de masa, precum litoralul din Grecia, Turcia si Spania, turistii romani opteze tot mai mult pentru destinatii mai putin accesate pana acum, in tari si regiuni precum Croatia, Malta, Sardinia, Sicilia sau Corsica.

Durata concediilor de vara in afara tarii este de minimum 7 zile, ajungand adesea la 10 zile. Turistii romani prefera sa plece in vacante in perioada iunie – septembrie, pe care le rezerva cu cateva luni inainte, cu un varf de rezervari in lunile ianuarie si mai. in vacantele de vara, 70% dintre romani acceseaza servicii all inclusive, de care sa se bucure alaturi de familie sau de prieteni, in conditiile in care peste 90% dintre turisti calatoreasc in grupuri.

Apetitul romanilor pentru vacante a crescut in ultimii ani, astfel ca, in prezent, turistii merg, in medie, in doua concedii pe vara. in continuare, sunt dispusi sa plateasca pentru confort sporit, de aceea opteaza pentru cazare in unitati hoteliere mari si aloca, in medie, 500 de euro pentru cheltuieli extra per sejur.

"Ne asteptam ca bugetul turistilor romani pentru vacantele de vara sa continue sa creasca in perioada urmatoare, pe masura ce si operatorii de servicii turistice si aeriene vor introduce si vor promova pe piata din Romania noi destinatii, crescand, in acelasi timp, calitatea serviciilor si numarul beneficiilor pe care le ofera pentru clienti. Un interes crescut pentru sejururi in strainatate se va simti si mai mult pe masura ce tehnologia va lua amploare in industria de turism", declara Stefano Iervolino, fondator si CEO Fly Go.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea