Vacante

#loc avion #pasager avion #scaun avion

Sondaj: 6 A - cel mai bun loc in avion

Un nou sondaj, realizat in functie de preferintele pasagerilor, arata ca cel mai bun loc din avion este scaunul cu numarul 6A.

Sondajul a fost facut de Skyscanner pe 1000 de pasageri. Acestia au spus care este zona lor preferata din avion si daca prefera sa stea la fereastra sau spre margine.
 

Ce arata sondajul


7% dintre repondenti au spus ca vor sa stea pe locurile din spatele aeronavei, in timp ce 46% dintre acestia au spus ca prefera sa stea undeva in primele 6 randuri. Mai putin de 1% au spus ca vor sa stea in mijloc, intre doua alte persoane. 60% dintre persoanele chestionate vor sa aiba un loc la fereastra, in avion si 40% prefera sa stea la margine, langa culoar.

Cel mai bun loc de stat in avion a reiesit locul 6A. Iar cel mai rau loc este 31E. Acesta din urma se afla in spatele avionului, intre doua alte scaune si adesea se afla chiar langa toalete.

La sondaj nu s-au luat in consideratie caracteristici suplimentare, precum spatiul mai mare pentru picioare.
 

Ce alte preferinte au pasagerii


Conform aceluiasi sondaj, unii pasageri vor sa stea in mijloc, langa aripile avionului, deoarece aici turbulentele sunt mai putin resimtite. Altii vor sa stea cat mai in fata pentru a putea sa iasa din avion rapid. In scaunele din fata zgomotul motorului nu este resimtit atat de puternic, iar in unele situatii, diversitatea mancarilor si bauturilor este mai mare aici decat in spate.

Ferestrele sunt preferate de cei care vor sa doarma. Pasagerii care aleg sa stea spre culoar vor acces rapid la toaleta fara sa deranjeze pe nimeni. Locurile de la margine sunt bune si pentru a-ti dezmorti picioarele cand nu trece nimeni.

Persoanele care zboara des cu avionul au aratat ca partea stanga a avionului au ferestrele centrate si se pot sprijini mai bine.

Calatorii isi pot alege locul in avion prin serviciul de check-in online. Unele companii plaseaza pasagerii in avion dupa metoda "meet&seat", prin intermediul social media. Legatura dintre companiile aeriene si site-uri precum Facebook permit pasagerilor sa vada daca va fi vreun cunoscut in avionul cu care urmeaza sa zboare.

Sursa foto: travelperch.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea