Vacante

#vara #vacanta #vacanta de vara

Sfaturi si ponturi pentru vacanta de vara

Esti la Paris, fericit ca ai ajuns in sfarsit in acest oras. Vara pariziana ti se pare nespus de romantica si iti faci planuri sa vizitezi Luvrul. Dupa vreo 5-6 ore de stat la coada in plin soare, piramida de sticla, imensul palat si perspectiva locului care iti promitea multe se transforma intr-o experienta foarte neplacuta. Daca vrei sa profiti cat mai mult de vacanta de vara, este bine sa tii cont de aceasta perioada, in raport cu toate aspectele programului tau: vizite, imbracaminte, hrana, ora, clima etc.

Iata in continuare cateva sfaturi si ponturi pentru vacanta ta de vara:
 

1 Imbraca-te in functie de locul vizitat
 

Bagajul pentru vara este bine sa contina haine potrivite pentru clima zonei pe care o vizitezi. De asemenea, in functie de locurile in care ajungi, este indicat sa ai la tine hainele potrivite. O seara eleganta pe un vas de croaziera, o vizita intr-o biserica sau pur si simplu o plimbare printr-o metropola extrem de moderna, cum este Roma, toate acestea reprezinta situatii in care tinuta trebuie sa fie potrivita. In Italia, de exemplu, se pune mare pret pe moda, iar daca vrei sa te pierzi in multime, trebuie sa te imbraci ca atare.
 

2 Fa online la obiectivele turistice foarte vizitate
 

Vara este cea mai aglomerata perioada in ceea ce priveste numarul turistilor care viziteaza marile atractii turistice precum Luvrul sau Galeria Uffizi . La astfel de obiective, cozile care se formeaza sunt atat de mari, incat se asteapta chiar si 6-7 ore. De aceea, pentru astfel de atractii turistice exista de obicei serviciul de rezervari online , care iti permite sa faci o rezervare din timp, gratuit sau contra cost, evitand astfel statul la coada.
 

3 Incearca inghetata locala
 

In unele tari, inghetata este facuta ca la carte, avand o calitate mult superioara inghetatei cu care suntem obisnuiti. In Grecia, Turcia si Italia poti gasi o inghetata foarte buna, care iti va insenina orice moment din vacanta, intr-o zi torida.
 

4 Fereste-te de tantari
 

Un dezavantaj al verii il reprezinta tantarii. Este bine sa ai in bagaj produse antitantari pentru corp, cat si pentru camera. Daca hotelul in care vei sta se afla in apropierea unei ape, cere o camera care dispune de  panouri cu sita speciala, inclusiv pentru usa de la balcon. Niciun aparat si nicio pastila impotriva tantarilor nu te poate proteja mai bine decat o camera care poate fi aerisita, fara a permite insa accesul insectelor.
 

5 Calatoreste cat mai devreme cu putinta
 

Cand calatoresti vara, este bine sa te trezesti cat mai de dimineata, chiar si inainte de rasarit, pentru a evita aglomeratia si canicula. Mai ales in weekenduri este foarte important sa-ti planifici bine calatoria, pentru ca atunci traficul este mai intens.

Daca mergi in vacanta printr-un grup organizat, se poate sa ti se ceara de catre ghid sa te trezesti la ore “inumane”, insa trebuie sa stii ca un astfel de om a parcurs de mai multe ori acel traseu si are motive sa-ti ceara acest lucru. Este deosebit de important sa tii cont de propunerile lui, pentru ca asa eviti sa faci o minicroaziera pe un vas plin-ochi de turisti, iti ramane mai mult timp la destinatie sa te bucuri de lumina, pana la venirea serii, beneficiezi de mai mult spatiu si aer, deci de un plus de confort.

Si pentru zborurile din perioada verii se aplica acelasi principiu. Este bine sa alegi zboruri de dimineata, pentru ca se reduce probabilitatea unor anulari.
 

6 Hidrateaza-te
 

In vacanta de vara vei avea nevoie tot timpul de lichide. Cat mai multe, indiferent unde vrei sa-ti petreci vacanta. La aeroport nu vei avea voie sa treci de check-in cu sticla de apa/suc etc, prin urmare nu da banii inutil pe asa ceva, inainte de formalitatile respective. In tarile unde nu se consuma apa de la robinet, intereseaza-te asupra apei imbuteliate. In cazul unor circuite sau excursii cu autocarul, intreaba operatorul daca in pret este inclusa si apa pe parcursul calatoriei.
 

7 Fa invers decat restul lumii
 

Chiar si in varf de sezon, poti sa te folosesti de unele mici artificii pentru a castiga ceva avantaje, fata de restul turistilor. Mergi la cumparaturi dimineata. Comerciantii sunt odihniti, calmi si mai disponibili. In orasele in care exista plaja, planifica-ti un program de weekend departe de malul marii. In general, sfarsiturile de saptamana aglomereaza plajele si poate deveni suparator acest lucru. Poti sa vizitezi obiective turistice, sa te plimbi prin magazine, chiar sa faci o excursie prin imprejurimi, urmand sa te intorci la plaja luni.

Sursa foto : travel.booklocker.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea