Vacante

#vacanta #cavnic #vatra dornei #straja #bansko #revelion #schi

Sfarsit de sarbatori la schi

Deja Revelion? Cam da, ar raspunde o voce cinica. Iar tu ai putea sa te uimesti speriat/a ca inca nu ai facut rezervari pe nicaieri si ca o sa ratezi marea sarbatoarea a iernii. Nu ar strica, totusi, ca in minivacanta de patru zile care se anunta, sa pleci la schi. Vei petrece, astfel, Revelionul in clapari, pe partie . Iar in cazul ca deja nu iti mai priesc partiile din zona Brasovului, iata cateva statiuni unde poti sa schiezi in conditii optime.

Statiunea Bansko din Bulgaria

O gasesti la aproximativ sapte ore de Bucuresti. Autostrada spre mare si, implicit, spre Bulgaria este libera in decembrie, astfel, dupa cum singur/a vei observa, nu vei mai avea nicio problema cu traficul si o sa scutesti cateva ore bune de asteptari si nervi.

Peisajul din Bansko nu este cu mult diferit de zonele de schi din Bucegi, insa partiile sunt mai bine amenajate si mai primitoare. In plus, un ski-pass pentru o singura zi costa in jur de 30 de euro, iar daca vrei sa inchiriezi echipament, platesti in jur de 100 de euro/zi.

Hotelurile sunt numeroase, iar preturile variaza in functie de cate stele afiseaza. Pentru un hotel de cinci stele platesti aproximativ 230 de euro/camera dubla, in timp ce la un hotel de trei stele scoti din buzunar 130 de euro pentru o camera dubla.

Pentru weekendul de sarbatori se anunta vreme buna in Bulgaria. Vei avea soare si -10 grade.

Statiunea Straja din Muntii Valcan

La Straja te asteapta 7 partii de schi cu grade diferite de dificultate. Este indicat sa mergi pana la Petrosani dupa care este necesar sa urmezi drumul national 66A pana in Lupeni. Apoi, vei vedea indicatorul inscriptionat "Spre Straja".

Este necesara o masina de teren sau poti sa iti echipezi rotile cu lanturi pentru ca drumul este destul de anevoios pe timp de iarna. Daca nu ai masina, la marginea orasului Lupeni gasesti telescaunul care te duce pana sus in statiune. Un bilet dus-intors costa in jur de 10 RON.

Nu vei gasi hoteluri in aceasta zona, insa nu-i problema pentru ca vei intalni puzderie de cabane. Pentru o camera care dispune de toate conditiile, platesti aproximativ 50 de RON/persoana.

In ceea ce priveste teleschiul, acesta costa in jur de 3 RON pentru o urcare.

Statiunea Cavnic din Muntii Gutaiului

Aceasta statiune se gaseste la 32 de km de Baia Mare. Daca urmezi drumul judetean 109 F, cel care face legatura intre Cavnic si Ocna Sugatag, vei gasi partia situata pe partea dreapta a sensului de urcare.

Datorita terenului accidentat pe care se gaseste situata aceasta statiune, vai avea ocazia sa te aventurezi pe piste de dificultati medii si grele. Nici incepatorii nu vor fi dezamagiti, deoarce exista si cateva partii pentru ei. O urcare cu teleschiul costa 3 RON, iar un abonament de 14 urcari ajunge la 35 RON. Daca doresti sa inchiriezi echipament, vei plati intre 10 si 50 RON/zi pentru o pereche de schi, intre 10-25 RON/zi pentru clapari si 5-10 RON pentru bete.

Cazarea la o pensiune de patru margarete costa aproximativ 150 RON.

In aceasta zona mai gasesti partii de schi la Borsa, Cavnic- Roata, Izvoare, Mogosa si Suior.

Statiunea Vatra Dornei

Aici gasesti una dintre cele mai lungi partii de nivel mediu din tara noastra (3200 km). Din Suceava mai ai de strabatut 105 Km pana la Vatra Dornei, 40 Km daca vii dinspre Campulung Moldovenesc sau 85 de km daca te deplasezi prin Bistrita.

In cazul in care vrei sa iei lectii de schi, platesti 50 RON pentru o persoana si 20 RON pentru un grup mai mare de 5 persoane.

O camera pentru doua persoane la un hotel de trei stele costa aproximativ 220 RON/zi, iar daca doresti sa iei masa in incinta hotelului, mai scoti din buzunar 50 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea