Vacante

#castele

Sarbatori de iarna la castel

O vacanta de sarbatori intr-un castel are avantajul de a oferi turistilor o atmosfera deosebita. Pe langa frumusetea arhitecturala, un castel devine atragator prin tot ceea ce ofera acea locatie: crame proprii, parcuri protejate, costumatii istorice, meniu cu specific medieval. Iti prezentam cateva locatii din tara si din strainatate, unde poti sa-ti petreci sarbatorilede iarna.

Castele din strainatate: vacante de Craciun si revelion

Warwick Castle3Warwick Castle. Monumentul istoric se afla in orasul Warwick, in apropiere de Stratford-upon-Avon si este unul dintre cele mai cunoscute castele medievale din Anglia. Warwick Castle a fost fondat in 1086, pe timpul lui William Cuceritorul.

In castel, turistii pot vizita Apartamentele, Marea Sala, Capela si alte spatii care sunt, in majoritatea cazurilor, conservate in starea lor initiala. O scara in spirala duce catre Turnul Guy, de unde vizitatorii pot avea o panorama ampla asupra zonei Warwickshire.

De Craciun, castelul organizeaza programe speciale pentru adulti si copii, cu brazi impodobiti, sculpturi in gheata si creaturi magice. Pretul unui bilet intreg este 13.50 lire sterline, iar pentru copii, 4.50 lire. Au loc concerte, banchete medievale, cine festive, iar cei mici pot sa ia micul dejun impreuna cu mos craciun si cu renul acestuia.

 

Chateau la Cheneviere4Chateau la Cheneviere. Asezat intr-un parc cu arbori seculari, Chateau la Cheneviere a fost initial un conac tipic pentru Normandia. Ulterior, au avut loc mai multe modificari.

Chateau la Cheneviere2Cladirea actuala dateaza din secolul al XVIII-lea. In razboi Mondial, castelul a fost ocupat de germani, apoi, dupa 1944, de catre americani. A fost restaurant complet in 1988 de sotii Dicker si a devenit un hotel – restaurant de lux.

Camerele au seminee de marmura si sunt impodobite cu obiecte antice si contemporane, cu motive florale. Castelul este recomandat in special turistilor care cauta o oaza naturala linistita, dar care dispune, in acelasi timp, de cele mai moderne servicii. Domeniul castelului si gradinile ii confera hotelului un aer intim si relaxant.

Exista servicii speciale atat pentru copii, cat si pentru persoanele cu dizabilitati. Animalele de companie sunt acceptate. Un pachet de revelion pentru doua persoane costa aici 588 euro, conform “johansens.com”. Oferta include cina de gala de Anul Nou, o noapte de cazare in castel, intr-o camera deluxe si micul dejun. Castelul se afla la 2h30 de mers cu masina din Paris si la 1h30 de Mont-St-Michel.

Castillo Medieval del Comte de ValltorderaCastillo Medieval del Comte de Valltordera. Castelul, aflat in provincia Barcelona, organizeaza spectacole de flamenco, de cabaret, baluri, banchete si reprezentatii de lupte medievale. O oferta de vacanta in perioada sarbatorilor de iarna costa 699 euro de persoana, conform agentiei Unique Travel & Events. Petrecerea si cina de revelion au loc la castel, iar cazarea se face la hoteluri de 4 stele in Barcelona.

Pachetul include biletul de avion, cazarea cu masa, petrecerea de revelion si cina festiva. Ai posibilitatea sa optezi pentru un tur de o zi in Barcelona sau sa vizitezi orasul noaptea. Excursiile nocturne sunt optionale si propun un spectacol de flamenco, un spectacol de turnir medieval sau un spectacol de lumini. Pentru mai multe informatii despre Barcelona, citeste articolul aici.

 

 

Schloss WilhelminenbergCastelul Schloss Wilhelminenberg. Aflat in Padurile Vienei, Schloss Wilhelminenberg a fost construit pe locul vechiului castel Graf Lascy, ridicat initial in 1781 si reconstruit in 1904. Mai tarziu, ansamblul a fost reconditionat si transformat in hotel. In 2004 acesta a primit categoria 4 stele.

Interioarele somptuoase, panorama impresionanta de pe terasa castelului si serviciile de calitate sunt cateva atuuri ale hotelului. Turistii se pot relaxa in parcul castelului (Schlosspark), pot face vizite la podgoriile din zona, sau excursii in Padurile Vienei.

O vacanta de revelion in Castelul Schloss Wilhelminenberg costa 379 € + 299 Ron, conform agentiei Christian Tour si asigura transportul cu autocarul, cazarea si micul dejun. Se ofera ca bonusuri cate un tur panoramic de oras in Budapesta si in Viena. Copiii cu varste sub 2 ani beneficiaza de gratuitate.

Palatul StirbeyOferte de sarbatori in castelele din Romania

Domeniul Stirbey. Aproape de Bucuresti, in Buftea, romanii au posibilitatea sa petreaca Anul Nou intr-o atmosfera istorica deosebita. Palatul Stirbei dateaza din secolul al XIX-lea si a fost construit in stil neoclasic, dupa planurile arhitectului M. Sanjouand. Palatul a fost resedinta lui Barbu Stirbei.

De revelion, va fi organizata aici o petrecere cu bucatarie frantuzeasca si cu preparate culinare specifice domeniului.

"Mai mult decat o petrecere de sfarsit de an, revelionul la domeniul stirbey este, daca vreti, si o declaratie de apartenenta. Atunci cand am hotarat sa cumparam Domeniul Stirbey si sa dezvoltam acest spatiu generos, am facut-o cu gandul ca in jurul sau se va coagula acea elita necesara, formata din oameni activi, intreprinzatori, excelenti profesionisti, dar mai ales foarte responsabili. Oameni cu un adevarat bun gust, cu un simt dezvoltat al valorii si nu in ultimul rand, cu constiinta istorica. Ne-am bucurat sa constatam ca cei care ne-au vizitat pana acum au inteles misiunea noastra si s-au atasat de acest loc care nu lasa pe nimeni indiferent", a declarat intr-un comunicat Valerian Mares, actionar si presedinte al consiliului de administratie al Domeniului Stirbey.

Turda. Una dintre cele mai apetisante oferte cu parfum istoric, de legenda, este cea a Castelului Printul Vanator&Dracula, din Turda. Printre preparatele incluse in meniu se numara: escalop de porc cu mamaliguta, somon imperial, nectarina pe piure de castane sau capsuni si inghetata, cozonaci si paine de casa, porc la protap stropit cu vinuri si mirodenii, sorici, jumari de porc, caltabos unguresc de casa, toba si tuica de prune fiarta, cu piper. Complexul turistic este alcatuit de hotel, restaurant, crama, sala de protocol si terasa de vara. Un sejur de 4 nopti cu pensiune completa costa 1600 lei de persoana. In pret este inclusa si o excursie la salina din Turda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea