Vacante

#sarmizegetusa #romania #vacanta

Sarbatori de iarna in tinutul dacic

Daca iti doresti ca anul acesta sa ramai in tara de sarbatori, dar totusi sa vezi locuri noi, alege o zona istorica, incarcata de traditii. Ofertele de anul acesta propun vacante de Craciun si Revelion la tara si la munte, unde cei mici se pot plimba cu trasura trasa de cai, iar adultii participa la focuri de tabere cu gratar si lautari in padure.

Pentru toti cei care iubesc istoria si vor sa aiba cat mai multe lucruri de vazut, noi le propunem o vacanta in Sarmizegetusa Tarii Hategului.

De ce Sarmizegetusa

In antichitate, pe teritoriul de la poalele muntilor Retezat se afla Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Construita prin 107 – 108 la ordinul lui Traian, localitatea are ca principale atractii turistice monumentele istorice Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, cele mai vechi biserici din piatra din Romania, Densus, Strei, Ostrov, Santamarie Orlea, etc. santamarie orleaMai poti vizita rezervatia de zimbii Hateg si castelele medievale din Hunedoara si Santamarie Orlea. In muntii Retezat si Tapului se culeg toamna si vara ciuperci si fructe de padure. Zona Sarmizegetusei este o atractie importanta pentru amatorii de pescuit si vanat. Iubitorii de sporturi de iarna au la dispozitie partia Rausor din Retezat, la o departare cam de 20 km.

Oferte de sarbatori si servicii

O vacanta de 3 nopti la una dintre pensiunile zoneite costa aproximativ 700 RON de persoana. Pachetul contine cazarea, doua mese pe zi, precum si masa festiva din noaptea de Craciun. Pensiunile obisnuiesc sa pregateasca masa cu produse naturale , obtinute din ferma proprie. Vei avea astfel ocazia sa savurezi preparate traditionale. Daca vrei sa pregatesti tu insuti o friptura impreuna cu cei dragi, beneficiezi de un barbeque pus la dispozitie pentru turisti. Alte servicii oferite de pensiuni, in functie de numarul margaretelor, sunt piscina acoperita si sauna gratuita, sala de conferinta pentru grupurile de teambuilding, parcare privata, serviciu de transport bagaje, spalatorie, room-service, echipament pentru tenis de masa, jocuri precum table, sah, rummy .

Trimite o felicitare muzicala de Craciun felicitari de craciunfelicitari de craciunfelicitari craciun felicitari craciunfelicitari craciunfelicitari craciun

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea