Vacante

Romanii prefera hotelurile de calitate

Daca pana acum statisticile aratau ca romanii aleg frecvent criteriul preturilor mici in ceea ce priveste pachetele de vacanta, astazi cererea pentru hotelurile de 3 si 4 stele a crescut considerabil. Schimbandu-se gustul si asteptarile turistilor, unitatile de cazare de o stea si doua stele au de pierdut in fata celor mai scumpe, dar care ofera un confort sporit.

Se poate ca aceasta preferinta sa aiba ca motivatie, cel putin partiala, sejururile in strainatate experimentate de romani. Vacantele in Bulgaria, Turcia sau Grecia ocupa inca primele locuri in topul preferintelor, gratie preturilor atractive si a nivelului inalt al serviciilor oferite.

In statiunea Nessebar, o saptamana in iulie – august costa 246 euro de persoana. Oferta include cazare si mic dejun, intr-un hotel de 4 stele. Primul copil cu o varsta sub 12 ani are discount de 100%. In Mamaia, la acelasi tip de hotel si in aceeasi perioada, sejurul ajunge la 1.095,50 – 1.196,77 lei de persoana.Tot de la concurenta survine si cererea pentru pachetele all inclusive, cerere observata de operatorii de turism si care se vrea exploatata si in Romania.

spa hotel luxNoi norme pentru hoteluri

Luna aceasta s-a publicat in Monitorul Oficial un nou ordin cu privire la normele de clasificare a structurilor de primire turistica. Conducatorii de pensiuni turistice vor fi obligati sa fie absolventi ai unui curs de pregatire profesionala . Pentru ca pana acum existau termeni sinonimi precum “hostel” si “hotel pentru tineret”, s-a eliminat cea de-a doua categorie.

O alta clarificare de acest gen s-a facut prin eliminarea categoriilor de cabane si introducerea unuei singure categorii, “cabana turistica”. Pana acum, pensiunile din mediul urban erau clasificate pe stele, iar cele din mediul rural, pe flori.

Prin noul ordin, pensiunile turistice clasificate prin stele vor fi numai acelea care dispun de o capacitate maxima de cazare de pana la 20 de camere, indiferent unde de mediul in care se situeaza.

Cele clasificate pe flori, sau pensiuni agroturistice, au o capacitate maxima de 8 camere si sunt obligate sa serveasca masa din produse naturale , preparate in gospodaria proprie. In plus, gazdele mai au obligatia de a se ocupa in mod direct de programul turistilor pe tot parcursul sejurului. Daca este vorba despre o pensiune agroturistica, atunci se va desfasura in cadrul ei cel putin o activitate legata de agricultura, cum ar fi cultivarea de plante sau cresterea animalelor.


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea