Vacante

# top Lonely Planet Romania #ciocanesti #lonely planet #romania

Romania, in top 10 destinatii colorate ale Europei

O localitate din Bucovina a fost inclusa in top 10 cele mai colorate destinatii turistice ale Europei, realizat de vestitul ghid de calatorii: "Lonely Planet". 

Este vorba despre comuna Ciocanesti, care concureaza in acest clasament cu destinatii similare din Italia, Portugalia, Slovacia, Spania, Norvegia, Germania si Irlanda.
Situata la 100 de kilometri de Suceava, localitatea Ciocanesti este unica atat in tara cat si in Europa. Aproape 70 la suta dintre gospodarii sunt pictate cu motive traditionale.

Prima locuinta astfel decorata a aparut in anii ’50, cand un zidar din localitate a vrut sa isi ridice o casa aparte. A reusit usor sa isi impresioneze vecinii care i-au imprumutat ideea. Motivele alese au fost preluate de pe o catrinta, insa desenele nu seamana intre ele, scrie protv.ro.

Comuna Ciocanesti este renumita si pentru ouale incondeiate, iar anual are loc un festival national dedicat lor. in 2004 a fost declarata de autoritatile locale muzeu in aer liber iar 10 ani mai tarziu, Ministerul Culturii i-a acordat si titlul de sat cultural al Romaniei. “Este singura localitate din tara si Europa unde motivele de pe casa sunt acelasi cu motivele de pe costumele populare, de pe ouale incondeiate, de pe tesaturi localitatea a fost inclusa in top 10 cele mai colorate destinatii din Europa”, a explicat Marilena Niculita, directorul Muzeului National al Oualor incondeiate, pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea