Vacante

#rio de janeiro #roma #edinburgh #new york #revelion

Revelionul stradal, petrecere incendiara in aer liber

O alternativa la traditionala cina si petrecere festiva de revelion o reprezinta Anul Nou petrecut pe strazile orasului. Daca pleci in strainatate, ai posibilitatea sa te alaturi multimilor care vor celebra intrarea in noul an afara, la festivitatile organizate in orase.

Daca destinatia ta este Times Square din New York, ia cu tine cateva snacksuri. Baloanele si pampoanele le primesti la fata locului. Daca alegi Rio, imbraca-te in alb si pregateste ofrande din flori.
 

New Year in New York, petrecere in Times Square
 

Anul Nou Times SquareRevelionul in New York reprezinta una dintre cele mai cunoscute petreceri in aer liber, de pe glob. Strazile din jurul Times Square-ului sunt inchise traficului si incep sa se aglomereze dupa orele 18:00, pe 31 decembrie. Oamenii vin echipati cu haine groase , mancare si bautura. In piata sunt distribuite multimii baloane , confeti , pampoane, stegulete, palarii inalte si alte produse cu tematica festiva. Petrecerea include efecte speciale de lumini si sunet, iar in ultimul minut din an are loc coborarea mingii de cristal („New Years’s Eve Ball“), care numara ultimele secunde ale lui 2008.

Este bine sa te interesezi inainte asupra regulilor, pentru a veni pregatit. Nu este permis accesul cu bauturi alcoolice. Este posibil ca gentile si orice fel de bagaje sa nu fie permise in piata, astfel incat ar fi indicat sa porti o haina groasa, cu multe buzunare, care sa-ti tina de cald si in care sa-ti poti pune tot ce ai nevoie. In zona gasesti toalete publice, dar si locuri special amenajate, unde se vinde mancare si bautura.

Mai multe informatii despre eveniment gasesti aici.

O vacanta de revelion la New York costa aproximativ 1000 euro de persoana si include transportul cu avionul, 6 nopti de cazare, transferul de la aeroport, insotitorul de grup si un tur de oras.

 

Hogmanay

Hogmanay, revelionul scotian
 

Una dintre cele mai mari petreceri de revelion are loc in capitala Scotiei, Edinburgh. Festivalul Hogmanay include o succesiune de evenimente, pe durata a 4 zile, de pe 29 decembrie 2008 pana pe 1 ianuarie 2009. Hogmanay reprezinta o traditie veche a scotienilor, care dateaza din 1560. Un bilet la petrecerea stradala cu concerte si alte festivitati costa 10 lire de persoana. Locuitorii din Edinburgh si turistii iau parte la focurile de artificii de pe Cele 7 Dealuri. In cadrul aceleiasi petreceri are loc an de an Procesiunea Tortelor, care porneste de la Piata Parlamentului. Mai multe informatii despre eveniment gasesti aici.

La agentiile de turism din Romania, o oferta de revelion la Festivalul Hogmanay costa in jur de 650 euro de persoana.Vacanta asigura transportul cu avionul, 4 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 – 4 stele si un tur pietonal al orasului.

 

La Festa di San Silvestro si  “il capodanno” la Roma
 

Anul Nou Roma

Ajunul Anului Nou aduce la Roma festivalul La Festa di San Silvestro, eveniment care aduna laolalta familiile, pentru a se bucura de focurile de artificii si de mancarea de sarbatori.

Cina in ajunul revelionului include, in mod traditional, o mancare din carne de porc (zampone) si un carnat picant (cotechino). Porcul simbolizeaza bogatia anului urmator. Dupa ce iau cina in familie, italienii ies pe strazi, pentru a petrece alaturi de rude, prieteni si restul lumii. La Roma, revelionul se sarbatoreste de obicei in Piazza del Popolo, cu muzica, dans si focuri de artificii. Tot aici se organizeaza la sfarsit de an concerte de muzica clasica. Alte concerte si evenimente sunt organizate in Piazza San Lorenzo si Quirinale. Pe 1 ianuarie se sarbatoreste Il Capodanno.

O vacanta de revelion de 5 zile in Roma te costa in jur de 470 euro si iti asigura transportul cu avionul, cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, transferul de la aeroport, insotitorul de grup si un tur de oras. Pentru cina festiva de Anul Nou se plateste o suma de aproximativ 150 euro de persoana.
 

Revelion alb in Copacabana, Brazilia
 

Copacabana revelion

Daca mergi in Rio de Janeiro in perioada sarbatorilor de iarna, poti lua parte la petrecerea de Anul Nou, organizata pe plaja Copacabana. Au loc spectacole pirotehnice, cu artificii lansate de pe 4 vase diferite, iar alte 4 scene sunt amenajate pentru concertele care se sustin aici. Evenimentul este un amestec de traditii africane, crestine si indigene. Scolile de samba participa la petrecerea de pe plaja Copacabana, asigurand atmosfera festiva, alaturi de DJ si artisti care sutin reprezentatii live.

Petreceri au loc la toate hotelurile de pe plaja, iar focurile de artificii ale fiecaruia se reunesc la miezul noptii, intr-un spectacol impresionant, cu o durata de peste 15 minute. Plaja este sonorizata in asa fel, incat spectatorii sa poata auzi muzica cat mai de aproape.

Un alt moment deosebit il reprezinta multimea imbracata in alb, care lasa sa pluteasca pe apa lumanari, flori si ofrande pentru zeita marii, Iemanja. Albul simbolizeaza inceputul unui an linistit, in pace si armonie. Traditia aceasta, numita Candomble, este un amestec de credinte catolice si africane.

O vacanta de revelion in Rio de Janeiro costa in jur de 2100 euro de persoana si are o durata de 11 zile. In aceasta perioada ai faci excursii optionale in zonele din apropierea orasului si sa vizitezi cele mai importante obiective turistice din Rio. Transportul cu avionul este inclus in pret.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea