Vacante

#litoral #litoral romanesc #pro #contra #hoteluri #marea neagra

Pro si contra litoralului romanesc

Tot mai multa vorbeste in ultima vreme despre conditiile oferite de litoral, in special vara, cand aproape ca nu exista persoana care sa nu-si exprime parerea intr-un fel sau altul. Acest lucru se explica mult prin faptul ca acum o vacanta la mare in strainatate nu mai este de domeniul utopiei si odata ce ai termen de comparatie, este normal ca pretentiile sa creasca.

Contra litoralului romanesc

Problemele incep inca de la plecare, in cazul in care avem proasta inspiratie de a alege trenul. In luna iulie, in plin sezon, un rapid pana in Mangalia ajunge sa faca chiar si 8 ore si jumatate. Avand in vedere ca se numeste totusi rapid si ca un bilet este jumatate de milion, te astepti la ceva mult mai bine de atat. Microbuzele sunt mai ieftine si fac exact jumatate din timp. Bineinteles, preferabil este cu masina personala , daca ai suficienta experienta pentru un astfel de drum.
 

Pentru cei care se asteapta la foarte mari distractii, la cinematografe, cluburi, restaurante, discoteci, oferta nu este atat de variata precum te-ai astepta, nici macar in Mamaia, cunoscuta ca cea mai dezvoltata dintre statiuni. Ajung doua seri pentru a cunoaste toate terasele mai rasarite, unde chiar mananci pe fata de masa curata, nu pe mese de plastic sau murdare de resturi, intri in toate magazinele, mergi de curiozitate cu telegondola si ai cam invatat statiunea pe de rost.
 

Bazarul care la bulgari se intinde pe kilometri intregi, la noi consta din cateva casute si dughene cu maruntisuri, care au succes la copii, chinezarii si multe, foarte multe kitchuri. In general marfurile sunt rascolite de turisti si acest lucru contribuie din plin la aspectul lamentabil al exponatelor. Putine suveniruri de calitate, cat despre nevoia de a cumpara un prosop de calitate sau haine, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa cauti pe tot litoralul.

Pe plaja nu exista suficiente cosuri de gunoi, locurile sunt neamenajate in cea mai mare parte, lipsite de jocuri pentru copii , iar daca nu esti intepat de furnicile care misuna prin nisip, se intampla ca malul este umplut de alge sau este surpata faleza. 

 

Pro litoralul romanesc

 

Marea Neagra este celebra in toata lumea pentru centrele de tratament de aici. Multa lume se bucura de baile reci si impachetarile cu namol, tratamente geriatrice, hidromasaj, masaj uscat sau cu uleiuri aromatice, proceduri profilactice sau curative, kinetoterapie , thalassoterapie, pneumoterapie si alte numeroase servicii medicale si de intretinere.

In ultima vreme au inceput sa se dezvolte ofertele de sport de pe litoral. Putem alege intre diferite sporturi, cum sunt windsurf-ul, teleski-ul nautic, plimbarile cu hidrobiciclete, barci sau vaporase, parapanta sau scufundarile.

Preturile la cazare nu sunt asa de mari cum auzim adesea, deoarece la gazde putem inchiria o camera cu un pat de doua persoane pentru un total de 60 RON, ceea ce inseamna 30 de Ron de persoana, o suma modica, avand in vedere ca beneficiem de baie personala curata si proaspat amenajata, cu apa rece si calda in permanenta, mobilier nou, asternuturi impecabile, terasa si zona de luat masa, cu toate ustensilele de bucatarie necesare.

Unele hoteluri ofera si ele servicii la fel de civilizate, fara a se lauda cu un lux orbitor. In plus hotelurile au adesea aer conditionat in fiecare camera si televizor cu cablu, pe cand la particulari poate fi destul de cald noaptea si televizorul e in salonul comun. Insa pentru cine nu poate sa se trezeasca zilnic inainte de 8 ca sa prinda micul dejun (pe bonuri) si sa evite astfel coada imensa la bufetul suedez, cel mai bine este sa opteze pentru o gazda unde poate avea acces la frigider la orice ora. Indiferent ce alegem, este bine sa aruncam un ochi atat pe ofertele noastre, cat si pe cele ale vecinilor nostri. S-ar putea chiar sa fim placut impresionati de unele posibilitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea