Vacante

#sfanta maria #festivaluri #eveniment #ziua marinei

Prin tara de Sfanta Maria

Jumatatea lunii august aduce o zi importanta pentru crestini: Sfanta Maria. Cu ocazia sarbatorii de Sfanta Maria, numita si Sfanta Maria Mare in locatii precum Constanta, Sibiu, Bran, Sapanta sau Delta Dunarii au loc festivaluri care atrag in fiecare an mii de turisti. Daca nu stii unde sa pleci in acest week-end, iata cateva idei in acest sens.
 

Ziua Marinei Romane la Constanta
 

Poate cea mai importanta zi a anului pe litoralul romanesc este cea de 15 august, atunci cand la Constanta se serbeaza Ziua Marinei. Daca la acest sfarsit de saptamana te afli la mare, nu rata evenimentele care au loc in portul Tomis: defilari si exercitii militare, festivitati, jocuri sportive marinaresti, concursuri cu ambarcatiuni, spectacole si focuri de artificii.

Nu uita nici de celelalte obiective turistice pe care le poti gasi in Constanta sau de celelalte atractii de pe litoralul romanesc.

Daca mergi la Constanta special pentru aceasta sarbatoare, va trebui sa scoti din buzunar intre 70 si 130 de lei pentru o noapte de cazare la vila, de la 110 lei pe noapte la un hotel de trei stele si de la 200 de lei la hotelurile de patru stele. Preturile cuprind cazarea intr-o camera dubla si in anumite cazuri si micul dejun. Daca iti doresti si servicii de demi-pensiune sau pensiune completa va trebui sa platesti intre 30 si 100 de lei in plus, pe zi.
 

De Sfanta Maria, la Sibiu, Targul creatorilor populari si un targ de Slow Food
 

In acest week-end Sibiul gazduieste un targ al creatorilor populari care reuneste peste 200 de mesteri din toate regiunile tarii. Cei care vor merge sa vada acest targ vor avea ocazia sa cumpere obiecte tesute, brodate, oua incondeiate, sculpturi in lemn si os, icoane pictate, cojoace, masti, podoabe, papusi, instrumente muzicale si palarii. Turistii vor putea vedea si demonstratii practice ale mesterilor. Distractia va fi completata cu un balci traditional, care va cuprinde si un spectacol folcloric si standuri cu kurtos kalacs.

Tot in Sibiu, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului se va desfasura in acest week-end un Targ de produse traditionale Slow Food. In fiecare zi, incepand cu ora 10.00, pe tarabele din Dumbrava se vor afisa specialitati din carne, branzeturi, gemuri, siropuri, ceaiuri si condimente, paine de casa, dulciuri si alte bucate transilvanene. Vizitatorii vor putea cumpara aceste produse si vor avea posibilitatea de a vedea si o demonstratie de preparare a tocanitei la ceaun.

Daca vrei sa ajungi in Sibiu in ultimele zile ale saptamanii, ar fi bine sa stii ca pentru cazare va trebui sa platesti intre 70 si 150 de lei pe noapte, la vila sau pensiune si de la 110 lei pentru o noapte la hotel. In aceste preturi sunt incluse cazarea si micul dejun.
 

Turnirul Cetatilor, de Sfanta Maria, la Bran
 

Mica statiune de langa Brasov gazduieste pe 14 si 15 august Festivalul Medival "Turnirul Cetatilor”. Evenimentul se desfasoara pe Platoul Reginei Maria, acolo unde se va organiza o piata medievala autentica in care mestesugarii vor face demonstratii live si vor servi mancare medievala. Pe langa piata se vor desfasura spectacole de tras cu arcul si lupta cu spada, turniruri si parade de cai. Daca vrei sa imbraci un costum de cavaler medieval , trebuie sa stii ca vei avea la dispozitie 300 de astfel de costume, precum si sabii si armuri cu care te poti fotografia.

In acest week-end, cazarea la Bran costa intre 70 si 150 de lei pentru o camera dubla de pensiune, in care nu este inclus si micul dejun. Daca iti doresti sa inchiriezi o vila in intregime, trebuie sa pregatesti intre 300 si 700 de lei pe zi.
 

In duminica Sfintei Maria, filme la Sfantu Gheorghe
 

Localitatea cunoscuta iubitorilor de film pentru ca organizeaza in fiecare an un festival international de film , Sfantu Gheorghe, aduna in acest week-end cinefili din tara si din strainatate pentru ultimele zile ale “Anonimului”. Astfel, in acest week-end mai poti prinde ultimele proiectii din festival si gala premiilor, pe 15 august.

Daca tot ajungi in Delta Dunarii, cauta sa vezi si alte locuri care i-au adus Deltei premiul “Marul de Aur”, in urma cu un an. Iar daca nu ti-ai stabilit inca unde o sa stai pe parcursul celor trei zile, ar fi bine sa stii ca pentru cazare va trebui sa scoti din buzunar intre 80 si 170 de lei pe zi, la o pensiune din zona. In acest pret sunt incluse cazarea si un pranz.
 

Anul acesta, pe Drumul lung spre Cimitirul Vesel
 

Satul cunoscut in intrega lume pentru al sau Cimitir cu morminte amuzante gazduieste in perioada 12 - 15 august festivalul "Drumul lung spre Cimitirul Vesel". Evenimentul este, potrivit organizatorilor, ocazia de a asculta muzica "altfel". In prim plan vor fi Grigore Lese si invitatii lui, carora li se vor adauga 120 de artisti care vor interpreta live muzica lui Shaun Davey. In plus vor fi organizate ateliere de olarit, gatit traditional, pastravarit si muzica traditionala iar evenimentul se va incheia pe 15 august cu un concert de muzica populara care va avea loc pe pajistea de langa Cimitirul Vesel.

Daca vrei sa vezi cum arata Sapanta la mijlocul lui august poti incepe cautarile pentru un loc de cazare in sat. ai la dispozitie case taranesti si pensiuni, la preturi cuprinse intre 60 si 110 lei pe noapte, pentru o camera dubla.
 

Alte festivaluri de sfanta maria mica
 

Acestea nu sunt insa singurele evenimente organizate cu ocazia sarbatorii de Sfanta Maria. Mai poti alege intre un Festival al pastravului de la bucuresti”.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea