Vacante

# vacanta vietnam #destinatii de vacanta #viza vietnam

Pregatiri pentru o vacanta in Vietnam

Vietnam este o destinatie de vacanta extrem de atractiva datorita frumusetii naturale si a culturii bogate. Zona de coasta deosebit de frumoasa, muntii impaduriti, parcurile nationale spectaculoase si orasele pline de viata sunt doar cateva dintre atractii. Cu toate acestea, o calatorie in Vietnam este complicata de procedurile legale si masurile de siguranta care se impun.

Afla ce pregatiri se fac pentru o vacanta in Vietnam:
 

Viza pentru Vietnam


Daca vrei sa-ti petreci o vacanta in Vietnam, ai nevoie de viza. Aceasta se elibereaza pentru o perioada de 15 zile. Pentru viza, consulta informatiile oferite de Ambasada Republicii Socialiste Vietnam. Pasaportul trebuie sa aiba o valabilitate de cel putin 6 luni de la data intrarii in aceasta tara.
 

Siguranta in Vietnam


Este important ca intr-o calatorie in Vietnam sa urmezi indicatiile ghidului turistic si pe cele ale oficialitatilor. Ministerul Afacerilor Externe, de exemplu, recomanda "cu insistenta" in ghidul de calatorie pentru Asia ca cetatenii romani sa-si incheie o asigurare de calatorie, medicala si de viata pentru Vietnam.

La Institutul National de Sanatate Publica se pot obtine informatii cu privire la vaccinurile care trebuie efectuate inaintea unei calatori in Vietnam.

Este bine ca inainte de data plecarii sa te interesezi de ultimele evenimente din Vietnam pentru a fi la curent cu eventualele alerte de calatorie. In zonele cunoscute ca teatru de razboi in trecut, turistilor li se recomanda sa nu se aventureze si sa urmeze strict indicatiile operatorului turistic.
 

Ce trebuie sa stii despre mancare si bautura in Vietnam


Vietnamul este o destinatie perfecta pentru gurmanzi. Multe meniuri includ taitei, fructe de mare, legume si peste. Fructele si legumele este recomandat sa fie decojite si gatite bine inainte sa le consumi. Evita bauturile si orice preparate culinare pe baza de gheata, deoarece nu ai cum sa stii ce fel de apa s-a folosit. Este important sa bei apa imbuteliata in Vietnam pentru a te feri de probleme.
 

Bani in Vietnam


In marile orase se pot folosi cardurile, in special cele de credit sunt foarte populare in centrele turistice. Cecurile de calatorie si valuta pot fi schimbate in banci. In zonele rurale din Vietnam este recomandat sa iei cu tine bani lichizi. Pe langa dongul vietnamez, in multe locuri se poate plati cu dolari americani.

In Vietnam, la un buget mediu de vacanta, vei cheltui cam 30-40 de dolari americani pe zi. Pentru o vacanta de lux, se pot cheltui intre 50 si 150 de dolari zilnic.

In Vietnam se poate manca in oras cu bani putini. Exista preparate care costa intre 1 si 5 dolari americani. Intr-un restaurant gourmet, o masa cu tot cu bauturi costa 15 dolari.

La agentiile de turism, un sejur pe litoral, in Vietnam, la un hotel de 5 stele, costa 1100 euro de persoana. Un circuit in Vietnam costa intre 800 si 1800 euro, in functie de durata si de serviciile incluse. Circuitele mai lungi au durata de 13 zile si costa peste 1500 euro de persoana.

Sursa foto: vietnamtraveltour.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea