Vacante

#laponia #mos craciun #husky #reni #santasport #rovaniemi #ounasvaara #santa park #satul lui mos craciun #santa village

Poveste de iarna: acasa la Mos Craciun, Laponia

Imbracaminte termoizolanta si un safari nocturn cu husky, iata ingredientele de baza ale unei vacante de sarbatori la Cercul Polar. Sania este mijlocul de transport perfect ca sa ajungi in Satul lui Mos Craciun. Daca nu te deranjeaza frigul si esti dispus sa investesti intr-o vacanta deosebita, traieste o poveste de iarna acasa la Mos Craciun, Laponia.

Aflata in peninsula scandinava, la nord de Norvegia, Finlanda si Suedia, Laponia isi are capitala in Rovaniemi. Aici se afla sediul central al Mosului, de unde vin scrisorile acestuia catre copii. Oricine poate comanda o astfel de scrisoare de la Centrul de Felicitari al lui Mos Craciun. Se pot comanda inclusiv e-mailuri personalizate, in loc de scrisorile traditionale. Pentru acest lucru, mergi pe site-ul oficial al centrului si inregistreaza o cerere. Si pentru ca Mosul obisnuieste sa foloseasca internetul in viata de zi cu zi, aici poti viziona transmisiile live de la Cercul Polar.

Santa Claus VillageAcasa la Mos Craciun. satul lui mos craciun (Santa Claus Village) se afla la Cercul Polar, in Rovaniemi. Aici micutii tai il vor cunoaste in persoana pe Mosul. Pentru vizitatori exista si o expozitie permanenta cu produse si tematica de Craciun, inclusiv o Fabrica de Jucarii a Elfilor. Pretul pentru intrarea in fabrica este de 5 euro pentru adulti si 3 euro pentru copii. Minorii cu varste mai mici de 4 ani au intrarea libera.

Daca nu ai apucat inca sa faci cumparaturile de sarbatori, ai posibilitatea sa alegi ceva in Fabrica de Surprize a renului Rudolf.

Santa Park . Aproape de Satul lui Mos Craciun, in Finlanda gasesti unul dintre parcurile de distractii cele mai cunoscute: Santa Park. Complexul include diverse instalatii mecanice, carusele, trenulete, jocuri, un spectacol de papusi, precum si o zona de joaca pentru copii, Mountain Crystal.

In piata centrala a parcului de distractii au loc spectacole ale elfilor, pe scena amplasata aici. Din Shopping Arcade, un magazin special al parcului, poti compara suvenituri si diverse produse de sezon, de la imbracaminte la decoratii de Craciun. In biroul Mosului, acesta asteapta copiii, care vin sa-i spuna cele mai mari dorinte ale lor si care primesc la plecare autograful acestuia, ca suvenir. Tot aici cei mici pot sa se fotografieze cu Mos Craciun.

SantaParkDaca este foarte aglomerat, micutul tau va apuca sa petreaca numai cateva secunde cu Mos Craciun, deoarece cozile pot fi enorme la fiecare intrare. Astfel, poti avea surpriza neplacuta de a da 25 euro pe o poza cu Mos Craciun, dupa ce ai asteptat jumatate de ora sa-ti vina randul. Intereseaza-te dinainte care este programul restaurantului din parc. In mod normal, acesta trebuie sa fie deschis pe toata durata zilei, de la prima ora la care se deschide Santa Park, pana la inchidere, dar pot aparea modificari.

Santa Park functioneaza  pana pe 10 ianuarie 2009, intre orele 10:00 – 18:00. Pretul unui bilet la intrare este de 20 euro pentru copii si 25, pentru adulti.

Ounasvaara Ski Resort. Tot in Rovaniemi se afla si un centru de schi, Ounasvaara, se practica sporturile de iarna: snowboarding, snowmobile, schi etc. Ounasvaara se afla la cativa kilometri de centrul din Rovaniemi. Tot aici poti sa faci plimbari cu sania trasa de reni sau caini. Mai multe detalii gasesti aici.

snowmobile safariPentru cei care doresc sa faca sport in interior sau sa beneficieze de tratamente corporale, exista o sala special amenajata, numita Santasport, care pune la dispozitia vizitatorilor zone pentru spa, fitness, climbing, bowling si altele. Informatii gasesti pe site-ul oficial.

Cat te costa un sejur de Craciun in Laponia

O vacanta de Craciun in tara lui mos craciun costa in jur de 1500 euro de persoana si dureaza 7 zile. Cina festiva si excursia la Casa lui Mos Craciun din Rovaniemi sunt incluse in pret. Ofertele de vacanta din Laponia includ imbracamintea termoizolanta, care este returnata la plecare. “Promovam aceasta destinatie pentru ca este una inedita si speciala pentru vacanta si sarbatorile de Craciun. Este o destinatie perfecta pentru familiile cu copii, deoarece sunt activitati pe care le pot face impreuna parintii si copii. In plus, fiecare din noi spera si viseaza ca totusi Mos Craciun exista. Este o destinatie perfecta pentru iubitorii sporturilor de iarna. In pachet avem incluse si activitati deosebite: safari cu huski, cu reni, cu snowmobilul”, ne-a spus Tatiana Bulubica, Marketing Manager Perfect Tour.

Daca mergi pe cont propriu, o camera te costa de la 130 de dolari pe noapte, pentru categoria 3 stele. In Rovaniemi gasesti oferte si la pensiuni, unde preturile sunt mai mici ca cele de la hotel. Activitatile optionale, pentru petrecerea timpului liber, pot include safari cu snowmobilul, cu husky sau cu reni, pescuit la copca etc. Fiecare are o durata intre 2 si 4 ore si costa intre 85 si 100 euro de persoana.

Mos Craciun sanieEste bine sa stii

Clima. Climatul Laponiei prezinta contraste insemnate in ceea ce priveste frigul, inaltimea zapezii, puterea vantului si nivelul apei. In Laponia, iarna dureaza peste 6 luni, iar temperatura medie anuala se situeaza sub 0 grade Celsius. Temperaturile normale ajung la – 14, - 15 grade.

Orar. In Laponia ai parte de lumina naturala numai 4 – 5 ore pe zi, in general intre orele 10:00 si 14:30 – 15:00, insa poate varia, in functie de locatie.

Moneda. Poti folosi moneda euro.

Limba. Se vorbeste limba engleaza peste tot pe unde vin multi turisti, astfel incat nu vei intampina probleme in acest sens.

Satul lui Mos Craciun - video

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea