Vacante

#oferte #vacanta #partia de schi #schi #vacanta la schi #schi in 2010

Ponturi pentru vacanta la schi in 2010

Daca vrei sa mergi intr-o statiune de schi in vacanta, trebuie sa iei in considerare aspectul financiar. Majoritatea dintre noi cautam acum oferte care sa nu afecteze foarte mult bugetul, dar care sa implice si minimum de compromisuri in ceea ce priveste serviciile primite. Iata in continuare cateva ponturi care te ajuta sa te simti bine la schi, fara a cheltui o avere:

1. Cauta pachetele complexe de vacanta

Cauta oferte de vacanta care au cazare si cel putin doua mese pe zi asigurate. Sunt preferabile pachetele all inclusive, insa este buna si prima varianta. Astfel, nu va mai trebui sa-ti faci griji in fiecare zi, fiind nevoit sa alegi un restaurant din statiune unde sa iei masa. Unele hoteluri ofera in pretul vacantei transportul gratuit de la hotel pana pe partia de schi si invers. Telecabina, echipamentul de schi, sauna etc sunt alte servicii care ar putea fi incluse in pret.

2. Fa o comparatie intre oferte

Alege doua-trei destinatii posibile si compara serviciile si facilitatile puse la dispozitie de catre operatori. Fiind un an de criza, competitia este foarte mare, astfel incat sunt mari sanse sa gasesti ceea ce-ti doresti, fara sa-ti afectezi serios bugetul. Austria ramane pe primul loc in topul destinatiilor de schi, insa poti gasi oferte atractive si in tari precum Slovacia, Slovenia, Bulgaria sau Polonia.

Detalii despre modul in care au evoluat preturile in statiunile de schi, din 2008 pana acum, gasesti aici.

3. Gaseste bilete de avion din timp

Daca planifici vacanta la schi in 2010, este bine sa rezervi din timp biletele de avion, pentru a beneficia de preturi bune. In early booking , preturile sunt in general mai mici decat cele de last minute. Exista si pachete de vacanta la agentii care includ transportul cu avionul si transferul de la aeroport.

vacanta statiune montana4. Alege apartamentele sau aparthotelurile

Ofertele de cazare in apartamente sunt atractive gratie pretului impartit la numarul de persoane si a posibilitatii de a folosi bucataria, evitand astfel mesele la restaurant. O alta varianta de cazare mai ieftina o reprezinta aparthotelurile. Pentru acestea din urma, preturile pornesc de la aproximativ 25 euro pe noapte, de persoana, intr-o statiune montana din Bansko, Bulgaria.

5. Obtine reduceri prin ofertele speciale

Multi operatori ofera o noapte in plus, gratuita, la rezervarea si plata unui numar de nopti stabilit de catre agentie. De exemplu, la 6 nopti platite, a 7-a este gratuita, sau la 12 nopti platite, stai inca doua nopti, suplimentare (a 13-a si a 14-a) fara sa platesti in plus. Astfel de oferte sunt valabile pentru sejururile din anumite perioade, de obicei, aflate in “extrasezon”, adica inainte de sarbatorile de iarna sau dupa vacanta din februarie, incepand cu primele zile din martie 2010.

6. Alte detalii

Alte detalii despre statiunile montane si ofertele pentru iarna 2009-2010 gasesti aici si aici.

Articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea