Vacante

#sfaturi de calatorie #taxe bagaje #bagaje avion

Ponturi de economisire a taxelor pentru bagaje

Taxele pentru bagaje maresc considerabil cheltuielile de calatorie. Si cum, de cele mai multe ori, nu pleci doar pentru 2 zile departe de casa, este important sa cunosti informatiile corecte cu privire la politica acelei companii aeriene. Vei economisi bani si vei calatori fara stres.

Iata cateva ponturi de a economisi la taxele pentru bagaje:


1 Alege cea mai buna geanta de calatorie

Daca pleci o saptamana sau 10 zile, este posibil sa ai nevoie de multe haine. Iarna, de exemplu, hainele sunt mai grele, iar bagajul tau va cantari mai mult. Cand cumperi un geamantan, uita-te intotdeauna si la greutatea acestuia. Un geamantan greu are 3-4 kg, ceea ce trebuie sa scazi din cele 23 kg acceptate in mod normal de companiile aeriene de linie.


2 Fa bagajul corect

Pune in bagaj haine si accesorii de care ai nevoie. Lucrurile suplimentare, ia-le intr-o geanta de mana. Daca nu iti place sa calatoresti cu doua bagaje, ca masura de siguranta, pune o geanta de mana pliabila in bagajul de cala.

Daca depasesti greutatea maxima admisa, in loc sa platesti taxa de excedent de bagaj, poti transfera lucrurile pentru a evita taxa de surplus de greutate destul de consistenta. O geanta de mana este utila si atunci cand te intorci cu diverse cumparaturi sau cadouri din calatorie.


3 Cantareste bagajul acasa

Inainte de plecare, nu uita sa cantaresti geamantanul. In acest fel nu vei avea niciodata surprize neplacute la aeroport. Te poti cantari pe un cantar normal, de greutate, apoi, a doua oara, tinand geamantanul in brate. Fa scaderea si afla cate kilograme are bagajul tau.


4 Citeste informatiile de pe site-ul companiei aeriene

Intereseaza-te care este politica companiei aeriene. La companiie low cost, este posibil ca numai un bagaj mic de mana sa fie permis gratuit, la bord. In cazul companiei Wizz Air, de exemplu, un bagaj mare de mana costa 42 lei pentru a putea fi adus la bord, daca taxa este platita online. La aeroport, taxa este de 84 lei, iar la biroul de inregistrare, 126 lei.

Sursa foto: ricksteves.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea