Vacante

#oferte #last minute #revelion 2010 #strainatate #tara #turism

Oferte de ultim moment pentru Revelion 2010

Mai sunt doar doua zile pana la trecerea in noul an si ai ramas fara un plan de petrecere a Revelionului. Si cum nu vrei sa stai acasa in noaptea dintre ani, te gandesti ca nu ar fi o idee proasta sa prinzi o oferta "last-minute" pentru Revelionul 2010. Noi te ajutam cu cateva idei.

Daca vrei neaparat sa pleci de acasa pentru Revelion, poti alege intre a merge in tara sau a pleca in strainatate. Insa trebuie sa fii atent si pregatit sa-ti faci bagajele in cel mai scurt timp posibil, pentru ca mai ai la dispozitie doar o zi si jumatate ca sa ajungi la destinatie, respectiv in locul unde vei petrece noaptea dintre ani.

Probabil cel mai la indemana ar fi sa alegi Romania drept locatie a destinatiilor pentru Revelion 2010 . Iar daca in aceasta clipa esti unul dintre cei care nu si-au rezervat nimic, ar fi indicat sa te indrepti spre locuri din tara mai putin vizitate de turisti, dar care iti vor asigura momente speciale. Astfel de locuri ar putea fi localitati de munte mai putin cunoscute, unde te vei putea bucura de zapada si liniste fara a te impiedica de mii de turisti, dar si, de ce nu, manastiri.

"Last minute" in nordul Moldovei

O zona spre care te-ai putea indrepta pentru Revelionul 2010 este nordul Moldovei. Localitati precum Vatra Dornei, Durau, Humor, Campulung Moldovenesc au nu doar partii de schi, snowboard, vecinatatea unor trasee montane, dar si posibilitatea de a face drumetii cu sanii sau de a petrece un Revelion special, la manastirile din zona. In toate manastirile din tara se fac slujbe in noaptea Anului Nou, astfel ca cei care vor sa aiba parte de liniste si de o altfel de noapte de trecere intre ani, isi pot petrece aceasta noapte la manastire.
 

In plus, manastirile mari, precum Putna, le ofera turistilor posibilitatea de a se caza in manastire si de a fi parte din viata de manastire timp de cateva zile. Potrivit marturiilor din presa centrala si locala, la Putna sunt asteptati in noaptea de 31 decembrie 2009 peste 500 de turisti, care se vor putea caza cu 10 lei pe noapte si vor putea manca, in functie de preferinta, din meniul lacto-vegetarian al manastirii sau din propria mancare, adusa de acasa.

In cazul in care te gandesti sa te indrepti pentru noaptea de Revelion spre manastirile din nordul Moldovei, ar trebui sa suni cat mai curand pentru a rezerva un loc. Poti, de asemenea, sa afli mai multe informatii despre cum sa organizezi un circuit la manastirile din nordul Moldovei, de aici.

Daca intentionezi sa alegi alte locuri din nordul Moldovei, poti cauta ultimele oferte de cazare pe site-urile specializate care ofera informatii despre ofertele de Revelion la pensiunile, motelurile sau hotelurile din localitatile din zona. Ar trebui sa stii ca in aceasta zona a tarii se pot practica si sporturi de iarna, pe partiile din Vatra Dornei, Borsa, Durau, Lacu Rosu, Campulung Moldovenesc. In aceste zone se pot face si drumetii montane , pe jos sau cu saniile, dar se pot organiza si partide de vanatoare.

Preturile pentru pachetele de Revelion cu cazare, masa, masa speciala de Revelion, activitati de petrecere a timpului liber, drumetii etc., variaza intre 1200 de lei/persoana si 600 de euro de persoana, in functie de tipul de pachet ales. Daca aceste oferte te tenteaza, tot ce trebuie sa faci este sa decizi locul si sa suni sa faci o rezervare si sa te apuci de impachetat.

"Last minute" in alte zone din tara

Alte puncte de atractie pentru petrecerea finalului de an sunt si localitatile de pe Litoralul Marii Negre , dar si in zonele de munte precum Azuga sau Sinaia, care anuntau in aceasta dimineata ca mai au cateva locuri libere pentru oaspetii intarziati care vor sa-si petreaca noaptea de Revelion in aceste locuri. Preturile sunt cuprinse intre 300 si 1500 de lei de persoana, pentru un sejur de 3-5 zile, in functie de locatia aleasa si de serviciile oferite.

De exemplu, Hotelul Paltinis din Sinaia ofera urmatorul pachet de servicii: cazare si mic dejun pentru patru nopti, in perioada 30.12.2009 – 03.01.2010, cina vanatoreasca si degustare de vinuri - cina cu bauturi incluse si concurs cu premii, Special Party de Anul Nou - cina festiva, spectacol si paradei modei, si seara de dans - cina cu bauturi incluse in ultima seara a sejurului. Preturile sunt cuprinse intre 1095 si 1315 lei pentru o camera, in functie de camera aleasa.

Un alt exemplu de locatie care astazi mai raporta locuri libere pentru Revelion 2010 este Complexul turistic „Nu-ma-uita” de la Azuga, acolo unde un sejur de patru nopti, in perioada
- 30.12.2009 - 03.01.2010 costa 1.500 lei/persoana. Oferta cuprinde 4 nopti cazare (micul dejun inclus, fara 01.01.2010), masa festiva 31.12.2009, branch 01.01.2010, foc de artificii, 2 cartele a cate 5 calatorii( dus sau intors) (cartelele sunt valabile pentru telegondola, teleski Sorica Sud, babyski si se pot folosi pe tot sezonul de iarna, acces gratuit la sala fitness, sauna, jacuzzi.

Oferte de ultim moment in strainatate

Desi mai dificil de planificat in atat de scurt timp, o scurta vacanta de Revelion in strainatate poate fi o aventura de incercat. Printre ofertele de ultim moment afisate pentru destinatii din strainatate se afla mai ales cele spre Austria, Madeira (Portugalia), Bulgaria, Turcia, Slovenia.
 

Majoritatea acestor oferte sunt pentru locuri unde se practica si sporturi de iarna, precum cele din Austria sau Bulgaria si se costa intre 170 si 1000 de euro de persoana, pentru un sejur de 3-7 zile, costul depinzand de tipul de cazare ales si de serviciile alese. Cei care vor sa incerce o astfel de aventura, pot incerca o online sau telefonica cat mai rapida, si o cursa contra-cronometru cu avionul sau masina personala.

Pentru cei care vor sa vada Portugalia in noaptea dintre ani, ei trebuie sa se grabeasca sa faca o rezervare pentru ultimele curse spre Madeira, pentru a putea fi acolo in noaptea dintre ani. Revelionul petrecut aici ajunge la aproape 1700 de euro de persoana, incluzand biletul de avion dus-intors, cazare pentru 8 zile, masa de Revelion, precum si accesul la restaurant, bar, piscina, teren de squash sau teren de tenis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea