Vacante

#paris #obiective paris #obiective turistice

Obiective turistice de top in Paris

Cei care vor o escapada de 2, 3 zile se pot plimba prin Paris, pe la principalele obiective turistice. Costurile nu sunt asa mari, iar orasul are ce sa arate chiar si in sezonul rece.

Daca ai la dispozitie putin timp, trebuie sa ti-l planifici, pentru a vedea cat mai mult. O modalitate de a castiga timp este sa circuli cu metroul. Un carnet de 10 calatorii te costa in jur de 12 euro.

Daca stai o saptamana in Paris, alege abonamentul de 7 zile la 16 euro. Ai grija sa ceri si o invelitoare pentru acesta, unde vei atasa o poza. Odata rezolvat acest lucru, poti calatori linistit, indiferent de euro, castigand minute pretioase. Metrourile circula foarte bine si fiecare statie are harti detaliate. Daca totusi nu vrei abonament, iti poti cumpara bilete de la case, sau de la automatele de bilete.


Turnul Eiffel , o priveliste friguroasa


Ca sa ajungi la Tour Eiffel trebuie sa cobori la statia Champ de Mars. Trebuie sa stii ca fiind atat de renumit, acest lucru are si dezavantajele lui. La Eiffel sunt intotdeauna turisti, iar in sezonul estival coada poate dura cateva ore. Chiar si iarna se sta 1h, 1.30h. Preturile variaza in functie de tipul de bilet : pentru etajul 1, 2, sau 3.

Ultimul etaj este cel mai scump, 12 euro de persoana, insa merita din plin. Luandu-l pe acesta vei vedea si etajul 2, cand trebuie sa schimbi lifturile. Nu-ti uita aparatul foto acasa, privelistea este cu adevarat impresionanta. Te poti incalzi cu ciocolata calda sau cafea. A vizita turnul in aceasta perioada inseamna sa suporti frigul, asa ca imbraca-te bine.


Notre Dame, slujba in murmur de turisti


Catedrala se afla pe cheiul stang al Senei si o poti admira inclusiv de pe apa, cand treci cu un bateau-mouche. Daca vii cu metroul, coboara la statia St. Michel. Este deschisa zilnic intre 8.00 si 18.45, cu exceptia unor zile de sarbatori. Poti filma si face poze inauntru.

Din pacate, fiind tot timpul plina de turisti, slujbele se tin in zumzetul general, ceea ce-i strica din atmosfera. Intrarea este libera, ca la orice alta biserica in stare de functionare. Ai posibilitatea sa cumperi de langa iesire un suvenir, de la crucifixe la rozarii, carti si icoane. Preturile sunt destul de mari, de la 5 euro la cateva sute.


Champs-Elysees, bulevard in trend


Daca ai bani destui pe card si vrei sa-ti faci cumparaturile de pe unul dintre cele mai faimoase bulevarde ale lumii, esti la locul potrivit . Conceput initial ca o extensie a Jardin des Tuileries, Le Notre a construit acest drum la sfarsitul secolului al XVII-lea.

Astazi locul este ticsit de , restaurante, cafenele si magazine de lux. Chiar si pentru copii locul este un paradis al jucariilor, hainutelor si accesoriilor de tot felul. Daca vrei sa stii mai multe detalii si despre muzee, citeste articolul aici.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea