Vacante

#obiective turistice #muzee #paris

Muzee pariziene de top

In cazul in care nu l-ai vizitat inca, profita de aceasta perioada si da o fuga pana in Paris. Este o perioada mai putin aglomerata, astfel incat vei evita cozile interminabile de turisti.

Oricat ai sta, nu vei reusi sa epuizezi tot ce este de vazut, asa ca de plictiseala nici nu se pune problema. Adauga la asta bunatatile innebunitoare ale braseriilor si frumusetile patrunzatoare ale muzeelor si vei avea o vacanta absolut reusita.
 

Cate muzee, atata iarba
 

Daca stai sa studiezi un ghid al muzeelor, s-ar putea sa te ia cu ameteala. Vei gasi pagini intregi. Fa-ti o lista de prioritati. Planifica-ti macar 2 muzee pe zi. Preturile variaza, insa de obicei sunt intre 8 si 12 euro. Pentru profesori, studenti sau artisti exista reduceri si gratuitati. Mergi in prima parte a zilei. Multe se inchid dupa orele 16.00 sau 17.00. 
 

Louvre si Versailles , o experienta aristocrata

 

Rezerva-ti minim o zi intreaga pentru Louvre. Ca sa-l vezi pe indelete ti-ar putea lua si o saptamana. Nu merita sa intri numai 2, 3 ore, vei vedea extrem de putin din el. Pretul unui bilet este de 9 euro. In aceasta perioada eviti cozile de 2, 3 ore la casa de bilete si intri automat. Sunt o multime de turisti inauntru, insa nu deranjant de multi. Exista cateva zile pe saptamana cu program nocturn, prelungit pana la ora 21.00. Inauntru poti lua o gustare la terasele si restaurantele din incinta. Preturile sunt identice cu cele din afara muzeului. O cafea este 5 euro, un pranz 20. Ai grija sa iei cu tine aparatul foto . Poti face poze peste tot, atata timp cat nu atingi exponatele. La Versailles platesti 11 euro de persoana, iar la Marele Trianon doar 5. Micul Trianon este deocamdata in santier. In pretul biletului la Versailles intra ghidul audio, astfel incat te vei putea plimba linistit, in ritmul tau, printre saloane. Din Paris faci cam 45 minute cu RER-ul. Un bilet te costa cam 5 euro. La intoarcere in Paris trebuie sa iei un nou bilet. Arata-l si pe primul si vei primi o reducere.
 

De la clasici la contemporani
 

Daca esti prin centru, da o raita pe la Musee Pompidou. Cladirea moderna din sticla si metal ascunde operele de arta moderna si contemporana, de la cinematografie la sculptura si piese de mobilier . Intrarea te costa 8 euro. In incinta, ca in majoritatea muzeelor, gasesti restaurante, terase si librarie. Langa Pompidou se afla Atelierul Brancusi, cu intrarea libera. Este o singura camera mare cu exponate si cateva pliante. La Musee d'Orsay ai ocazia sa vezi picturile impresionistilor, precum si alte piese de arta din diverse perioade.

Aparatele foto si de filmat sunt interzise. Pretul unui bilet este de 8 euro. La iesire poti vizita librariile, unde gasesti suveniruri de la 3.50 euro la cateva sute. Alte muzee la fel de frumoase sunt Rodin, Les Invalides, Dali, etc. Pentru ca sunt atat de multe si de diversificate, in mod sigur vei gasi ceva pe gustul tau. Daca vrei sa afli mai multe despre obiectivele turistice din Paris, citeste articolul aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea