Vacante

#Muntii Fagaras parc national #Muntii Fagaras #parc national

Muntii Fagaras devin Parc National!

 Muntii Fagaras vor deveni parc national, a hotarat Guvernul. Procesul de infiintare a ariei naturale protejate va dura insa 4 ani.

Lucrarile de constituire a parcului national vort incepe de luna viitoare.

„Pentru inceput, Ministerul Mediului va initia o oferta de colaborare pe baza de voluntariat public si privat adresata organizatiilor de mediu care doresc sa sprijine pe termen lung constituirea parcului national, autoritatilor statului si celor locale din zona viitorului parc”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Parcul National Muntii Fagaras va constitui cel mai important rezervor de biodiversitate din Muntii Carpati. Sub raportul suprafata/bogatia biodiversitatii, aceasta arie va deveni un veritabil “Yellowstone European”, se mai arata in comunicat.

Romania are 13 Parcuri Nationale cu o suprafata totala de aproximativ 317.500 ha, care reprezinta 1,5% din teritoriul Romaniei, la nivel european existand 271 parcuri nationale care acopera 2,8% din suprafata Europei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea