Vacante

#moscova #rusia

Moscova si comorile ascunse ale Rusiei

Daca ne dorim o excursie intr-o tara cat mai apropiata, si totusi foarte diferita de a noastra, avem la indemana varianta Rusiei. Si care oras merita sa fie vizitat mai mult daca nu Moscova?

Transport si cazare in inima Rusiei

Ai de ales intre mai multe posibilitati. Pentru o calatorie rapida, cel mai indicat este avionul. Pretul unui bilet se invarte in jurul sumei de 250 de euro. Daca insa nu te deranjeaza sa calatoresti mai mult si iti place sa admiri peisajul, atunci cel mai bine ar fi sa-ti rezervi o cuseta la un tren cu vagon de dormit.

Un circuit de 8 zile in Rusia, care cuprinde si vizitarea Moscovei, are un pret aproximativ de 1300 – 1500 de euro, pentru aceasta toamna. Daca pleci pe cont propriu, te poti caza la unul dintre hotelurile din Moscova. Preturile incep cam de la 50 de euro de persoana, in camera dubla, la un hotel de o stea si ajung si la cateva sute de euro, pentru hotelurile cu mai multe stele.

De ce este Moscova interesanta

Pentru ca in Moscova turistii gasesc unele monumente care sunt unice in toata lumea si sunt reprezentative pentru intreaga Rusie.

Metroul din Moscova nu este ca in alte locuri. Statiile sunt ample, proiectate de mari arhitecti ai tarii si impodobite cu picturi si candelabre, cu pereti de marmura si cuart , sunt vizitate de milioane de turisti pentru frumusetea lor impresionanta. Peste 40 de statii intra in lista obiectivelor turistice din Moscova.  Statiile au avut totusi si o valoare strict practica, pe langa cea de a transporta cele 8 milioane de calatori.

Au fost folosite de catre locuitori ca adapost in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In statiile extrem de aglomerate se intampla sa nu poti vedea nimic, astfel incat este bine sa eviti orele de varf, ca sa ai timp sa admiri acest metrou asemanator unui muzeu.

Nu se poate sa ajungi la Moscova daca nu ai vizitat Piata Rosie. Este una dintre cele mai cunoscute Piete din Europa, gratie atributelor istorice si amplasarii multor obiective turistice. Aici se afla un mormant – monument, Mausoleul lui Lenin, patru catedrale, palate si muzee. Merita sa vizitezi Catedrala Sf. Vasile, Catedrala Voznesensky, Catedrala Mantuitorului, galeria de Artă Tretyakov, Muzeul de Artă A. S. Pushkin.

Daca iti place baletul, ai posibilitatea sa vizitezi Teatrul Balsoi , care a dat lumii una dintre cele mai bune trupe de balet si chiar sa asisti la un spectacol. Cateva lucruri bine de stiut

  • Clima : Clima continentala. In august, media temperaturii este de 23 de grade. Daca mergi in excursie toamna, este preferabil sa te asiguri ca ai cateva haine mai groase in bagaj.
  • Moneda : Rubla .
  • Intrari obiective turistice : Muzeul Militar, aproximativ 30 euro un bilet, Circul din Moscova, aproximativ 17 euro pe bilet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea