Vacante

Localitatile Arad si Bekes au programe turistice comune

Pentru atragerea turistilor straini, operatorii de turism din Arad si Bekes vor sa propuna pachete turistice comune, in Romania si Ungaria. Programul este implementat de Fundatia Romano-Germana din Vladimirescu, in cadrul programului Phare CBC 2004. Titlul acestui proiect este „Europa! Aradul si Bekes-ul te asteapta”.

Programele au in vedere promovarea turismului din cele doua judete si schimburile de experienta intre intreprinzatorii turistici din Arad si Bekes. Se doreste lansarea a 12 pachete turistice comune, cu diverse tematici. Fiecare vacanta include calatorii prin Romania si Ungaria. Astfel, pentru o vacanta de 9 zile cu familia, turisti merg la bai la Gyulai Varfurdo si viziteaza orasele Gyula si Bekescsaba.

In Romania fac plimbari cu barca, se relaxeaza la piscina in timp ce copiii au locuri speciale de joaca. Pot pescui sau vizita o pestera, fac gratar sau plimbari prin zona, la obiectivele turistice. Una dintre atractii o reprezinta Castelul Regal de la Savarsin . O astfel de vacanta are un pret de aproximativ 252 euro de persoana.

Gyulai Varfurdo 2Pentru turistii pasionati de obiceiurile locale, exista oferta “Peisaje si traditii”. Oferta include o zi in Szanazug, prezentarea traditiilor din Bekes si din Kevermes. Turistii asista in Ungaria si la un spectacol oferit de arcasi medievali.

Ajunsi in Romania, li se prezinta traditiile locale din Depresiunea Gurahont si vestigiile meseriilor traditionale. Pachetul de 9 zile costa in jur de 203 euro de persoana.

Strainii pot sa faca si birdwatching daca aleg pachetul “Prin natura neintinata”.  Are o durata de 9 zile si implica excursie prin imprejurimile din Bekes, ecotur Arad-Pecica cu canoele, plimbare cu bicicleta prin padure, vizitarea Rezervatiei Prundul Mare si a Manastirii Bezdin. In Ungaria se poate merge in Parcul National Koros-Maros, Biharugra, Rehely, unde primavara si toamna se poate face birdwatching . Vacanta costa 214 euro de persoana.

Si turistii pensionari au o oferta special conceputa pentru ei, denumita “A doua tinerete”. Se fac bai la bai la Gyulai Varfurdo, se viziteaza orasele Gyula si Bekescsaba si se face degustare de tuica. In Romania li se prezinta statiunea Moneasa, dupa care hotelul le ofera un program special. Pretul este de aproximativ 195 euro pentru 9 zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea