Vacante

Litoralul bulgaresc va fi pazit de politisti romani si bulgari

 

 

Ministrul roman de Interne, Cristian David , s-a intalnit duminica cu omologul sau bulgar, Rumen Petkov, in Mamaia. Cei doi ministri au decis ca litoralul bulgaresc sa fie supravegheat anul acesta de catre echipe mixte de politisti, formate din romani si bulgari.

 

Numarul politistilor va fi stabilit in functie de numarul turistilor romani care isi vor petrece vacanta pe litoralul bulgaresc.

 

Ministrul bulgar a anuntat intentia de a instala un sistem de supraveghere video , care va costa in jur de 2 milioane de euro. Sistemul va supraveghea tot ceea ce se intampla pe plaja.

 

Deciziile in privinta securitatii au fost luate ca urmare a numeroaselor reclamatii primite din partea turistilor romani, in anii trecuti. Acestia s-au plans ca au fost jefuiti de unii bulgari, mai ales in zonele exterioare complexelor turistice.

 

Una dintre cele mai des intalnite probleme este cea a masinilor. In Bulgaria este indicat sa alegi un hotel care are printre serviciile sale parcarea pazita . Chiar si in acest caz, au existat plangeri ale turistilor romani carora li s-au furat obiecte din autoturismele personale sau chiar masina in sine.

 

Romania reprezinta o importanta sursa de venituri pentru turismul bulgar. Masurile luate au ca scop rezolvarea unor situatii neplacute si incurajarea romanilor de a continua sa aleaga Bulgaria ca destinatie de vacanta .

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea