Vacante

#vacanta #valencia #plaja #marea mediterana #spania

La plaja in Valencia

Valencia este unul dintre putinele orase europene care detine plaje inconjurate de munti si parcuri naturale. In plus, centrul istoric al acestei localitati este strajuit de incantatoare turnuri care ofera o panorama extraordinara asupra Marii Mediterane.

Ce vizitezi

Centrul istoric al orasului este dominat de Catedrala valenciana si de turnurile ei usor de recunoscut. Catedrala a fost ridicata exact pe locul unde, in antichitate, sa gasea cel mai vechi templu roman contruit in aceasta regiune si o moschee araba. Acest monument istoric este exemplul viu prin care se pot observa foarte usor influentele culturale si religioase care s-au precedat pe teritoriul Valenciei.

Clopotnita construita in stil gotic a acestei catedrale este si simbolul orasului Valencia. Aceasta are forma unui turn pe care spaniolii l-au denumit Miguelete. Iti recomandam sa urci cele 207 trepte ale celui mai inalt turn din oras daca iti doresti sa ai o panorama extraordinara asupra orasului.

Principala piata din Valencia poarta numele Fecioarei Maria (Plaza de la Virgen). Aici gasesti numeroase biserici sau monumente construite in stil gotic. Dintre acestea, cele mai importante sunt Basilica de la Virgen de los Desamparados sau Real Convento de Santo Domingo. Ultimul a fost construit de calugarii dominicani in secolul al XIII-lea.

In aceeasi piata ai ocazia sa vizitezi sediul guvernului autonom valencian. Este greu sa nu observi aceasta cladire datorita turnului sau pe care il poti observa din aproape orice parte a orasului.

Cel mai elegant edificiu din Valencia se numeste Lonja de la Seda . Aceasta cladire a fost construita in secolul al XV-lea si datorita arhitecturii sale unice a fost declarat patrimoniu al umanitatii. Nici arhitectura moderna nu lipseste din Valencia. De exemplu, Piata Centrala a orasului este speciala datorita materialelor din care a fost construita si anume fier, cristal si tigla .  

Plajele

Plajele din Valencia sunt unice, in special, datorita muntilor de care acestea sunt inconjurate. Plaje foarte bine amenajate si preturi exclusiviste gasesti la in zona dunelor de la Canet d’En Berenguer. De asemenea, in nordul orasului s-au infiintat, nu demult, mici orase de vacanta (La Pobla de Farnals, Alboraya y el Puig) unde plajele sunt incantatoare.

Daca iti place natura, inseamna ca este indicat sa mergi in partea de sud a orasului la plaja Saler sau in Parcul National Albufera. Cei care prefera plajele cu locuri special amenajate pentru diferite sporturi  de agrement au la dispozitie plajele Cullera si Gandia y Oliva.

Unde faci cumparaturi

Chiar pe strazile care pleaca din centrul istoric al Valenciei gasesti numeroase magazine de unde poti cumpara suveniruri sau obiecte traditionale. Pentru bijuterii si magazine de lux iti recomandam strada Colon si imprejurimile ei.

Majoritatea magazinelor se deschid la orele 10 si se inchid la orele 13.30-14 pentru as relua activitatea la orele 16.30 pana la 20.30.

In Valencia, gasesti reduceri in lunile ianuarie, februarie, iulie si august.

Unde te cazezi

Pentru o camera la un hotel de cinci stele situat nu departe de centrul Valenciei, dar si cu vedere la mare platesti in jur de 100 euro /noapte. De asemenea, gasesti hoteluri cotate mai slab care au camere la preturi incepand de la 45 de euro pe noapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea