Vacante

#rimini #italia #plaja #mare #turist

La mare la Rimini

Te gandesti sa imbini plaja cu lectiile de istorie? Vrei sa mergi cu familia intr-un loc unde sa vedeti urmele civilizatiei romane? Alege o vacanta la Rimini, statiunea de la malul Adriaticii unde oamenii sunt saritori si plaja scaldata de soare si istorie.

Orasul rimini este o asezare ce dateaza de peste 2000 de ani, din vremea Imperiului Roman, cand se numea Ariminium. In acele vremuri orasul era reprezenta o legatura intre provinciile galica si italica, o iesire la Adriatica si punct de intersectie intre cateva cai de transport si militare.

Astazi, statiunea se incadreaza in randul celor mai putin pretentioase din Italia, avand insa o reputatie pentru linistea si discretia care pot fi gasite intr-o vacanta petrecuta aici. Italienii o prefera iar turistii straini pot gasi aici localnici saritori si deschisi, care isi ajuta oaspetii sa se simta cat mai bine.
 

Ce sa vezi la Rimini
 

Odata ajuns aici, ar fi bine sa iti faci timp sa vizitezi obiectivele turistice ale zonei: Arca lui Augustus, Podul lui Tiberius, domul Domus of the Surgeon, capele, biserici si temple vechi de sute de ani.

Si daca tot te afli in orasul lui Fellini, nu poti rata muzeul marelui regizor italian. Muzeul este localizat in zona centrului vechi al orasului si gazduieste obiecte care i-au apartinut lui Federico Fellini, precum si diverse expozitii de grafica, fotografie sau desen.
 

Ce sa faci la Rimini
 

Daca te intereseaza plimbarile pentru a vizita diferite obiective turistice, orasul Rimini iti va oferi posibilitatea sa vezi locuri incarcate de istorie, insa si vecinatatea unor orase frumoase precum Bologna, Forli, Ravenna sau Ancona. Nu rata festivalurile si evenimentele culturale care au loc in oras mai ales in timpul verii.

Daca te pasioneaza cumparaturile, vei gasi aici nu doar magazine de tip boutique ale unor creatori de moda cunoscuti precum D&G, Gucci, Prada sau Armani ci si mall-uri cu magazine de tot felul. Iar daca esti interesat de magazine mici cu obiecte de manufactura, indreapta-te spre centrul istoric al orasului.
 

La plaja in Rimini
 

Sursa foto: italianvisits.com

Statiunea are peste 15 kilometri de plaje, iar sezonul potrivit pentru a merge la plaja este in timpul verii, din iunie pana in septembrie, atunci cand temperatura medie este de 22 de grade. Cele mai aglomerate si calduroase luni de vara sunt iulie si august. Plajele sunt dotate in majoritate cu umbrele, fotolii, toalete si dusuri, iar cei mai pretentiosi se pot indrepta spre plajele private acolo unde vor gasi servicii in plus. Amatorii sporturilor pe plaja au la dispozitie aici locuri pentru volei, tenis de masa pe plaja si alte activitati sportive.

Familiile cu copii vor gasi in Rimini locuri unde copii se pot juca si face plaja. Fanii aqua-park-urilor vor gasi aici un astfel de parc, in apropierea statiunii, de-a lungul coastei.

Daca vrei sa te bronzezi si sa te distrezi practicand sporturi acvatice, iti poti inchiria echipamente pentru windsurfing, surfjet, dar si pentru scufundari la adancimi mici. Pasionatii de arci isi pot inchiria barci cu care sa mearga in croaziere de-a lungul coastei. Iar daca te tenteaza petrecerile pe plaja, cauta plajele dedicate mai ales tinerilor, acolo unde se organizeaza bikini party si diferite petreceri tematice .
 

Cum poti ajunge si cat te costa vacanta la Rimini
 

In aceasta statiune se poate ajunge cu avionul, cu trenul, cu masina sau pe apa. Poti alege aeroportul din apropierea orasului, Aeroportul Rimini de unde poti ajunge usor in oras, insa poti opta si pentru cel din Forli, care se afla la 55 de kilometri de Rimini. Poti alege trenul daca vii din Ravenna sau Bologna sau drumurile pe soselele spre aceste mari orase, daca vii cu masina. Ai putea sa te opresti in acest oras si daca vii pe mare, cu un vapor de croaziera.

Daca alegi pachetele turistice oferite de agentiile de turism , care ofera sejururi de sapte nopti cu demipensiune sau pensiune completa, la preturi pornind de la 210 euro de persoana la hotel de trei stele si 300 de euro pentru hotelurile de patru stele. In aceste preturi nu sunt prinse si cheltuielile cu transportul, care nu coboara sub 300 de euro pe perioada verii. Iar daca alegi varianta transportului cu autocarul va trebui sa scoti din buzunar aproximativ 100 de euro pentru un drum dus sau in jur de 150 de euro pentru un drum dus-intors.

Daca te intereseaza varianta cazarii pe cont propriu, preturile pornesc de la 60 de euro pentru o camera dubla la hotel de trei stele si de la 80 la un hotel de patru stele. Preturile apartamentelor sunt de aproximativ 190 de euro pe noapte.
 

Sursa foto : destination360.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea