Vacante

#litoral romanesc #litoral #constanta #mare

La mare la Constanta, vechiul port grecesc Tomis

Un concediu la mare la Constanta nu inseamna numai plaja la soare si briza marii, ci si posibilitatea de a vizita cele mai multe dintre obiectivele turistice de pe litoralul romanesc. Mergi pe malul constantean al Marii Negre pentru o vacanta cu amprente istorice si culturale speciale.

Constanta este unul dintre cele mai cunoscute orase de la malul marii, fiind in acelasi timp si una dintre cele mai vechi asezari de pe litoralul romanesc. Grecii au intemeiat-o, sub numele de cetatea Tomis, in secolul al VII – lea, iar in timp a cunoscut influente otomane si mai apoi comuniste, care s-au pastrat pana astazi.
 

La mare intr-o statiune cu urme de istorie, Constanta
 

Multi dintre cei care merg in Constanta, o fac mai ales datorita concentratiei ridicate de obiective turistice  pe care le detine: Cazinoul, Acvariul, Delfinariul, muzee (de Arheologie, Muzeul de Arta , Muzeul Marinei), Casa cu Lei, farul genovez, moschei, biserici, fostul port, precum si urme ale civilizatiilor care au trecut pe aici: mozaicul si zidurile romane, zidurile grecesti etc. 

Nu ocoli nici urmele lasate de perioada comunista: actualul port, uzinele si fabricile din oras, precum si santierul naval.cauta si diferentele arhitectonice din oras: de la cladirile construite in stilul art nouveau, la stilul maur si ajungand pana la cel comunist, determinat de industrializarea si popularea intensiva a zonei. 

In plus, in oras vei avea la dispozitie si locatii unde vei putea gusta din gustul artelor dramatice si nu numai: teatru de vara , teatru de revista, opera, opereta etc. Iar cei care vor sa vada cum arata cel mai mare port al Romaniei, pot ajunge in portul Constanta, cel mai mare port de la Marea Neagra si unul dintre cele mai mari din Europa. Pasionatii de cumparaturi au la dispozitie cateva mall-uri si magazine amplasate pe strazile principale ale statiunii, care ofera nu doar produse de firma, ci si articole de manufactura. 

De asemenea, din Constanta poti ajunge si catre alte statiuni de pe litoralul Marii Negre : Mamaia, Navodari, Ovidiu, Techirghiol, accesul facandu-se cu usurinta si catre plaja, dar si catre ape. O mare parte din oras se afla amplasata intr-o arie de lagune cu lacul Siutghiol in nord, lacul Tabacarie in nord-est, Marea Neagra in est, iar la sud si vest de Canalul Dunare -Marea Neagra. Iar daca te tenteaza o excursie pana in Turcia sau Bulgaria, cauta cursele de tip feribot care pleaca spre aceste destinatii.
 

 Pe plaja la mare la in Constanta
 

Sursa foto: Flickr.com

Orasul Constanta are o plaja lunga de 6 kilometri, care se continua cu plaja din Mamaia, una dintre cele mai populate statiuni de pe litoral, de unde poti ajunge la cea din Navodari. Nisipul este fin si auriu, fiind impartit pe zone: hotelurile si-au amenajat plaje private pe care le-au dotat cu sezlonguri si umbrelute si baruri pe plaja. Exista insa si zone unde poti merge sa iti asezi cearsaful si sa te bucuri de soare si apa marii. 

Sezonul incepe in luna mai si se incheie in octombrie, in aceasta perioada fiind inregistrate temperaturi medii de peste 30 de grade. Cele mai calduroase luni sunt iulie si august, insa caldura este una suportabila, datorita brizei venite dinspre mare.   
 

Cat te costa o vacanta la mare la Constanta
 

In Constanta te poti caza la vile particulare, hoteluri de doua, trei, patru si cinci stele, precum si la moteluri si apartamente. Costurile pentru cazare incep in acest an de la 120 de lei de persoana pentru un sejur de trei zile la un hotel de doua stele. Pentru o vacanta de o saptamana la un hotel de cinci stele costurile ajung pana la aproximativ 900 de lei de persoana. In aceste preturi sunt incluse cazarea si micul dejun. Astfel, daca iti doresti un regim all inclusive va trebui sa mai adaugi la aceste preturi intre 30 si 80 de lei pe zi. 

Preturile sunt sensibil mai mici in cazul in care te cazezi la vila privata sau apartament. Pentru acest tip de cazare costurile sunt cuprinse intre 50 si 150 de lei pe zi, pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus. In cazul in care optezi pentru demipensiune sau pensiune completa, preturile cresc cu minim 30 de lei pe zi, de persoana.

Sursa foto : astro-travels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea