Vacante

#belek #turcia #vacanta #mare

La mare la Belek, o statiune turceasca chic

O vacanta la mare la Belek inseamna nu doar lux si relaxare, cu bai de soare si tratamente spa, ci si posibilitatea de a vedea locuri care poarta amprenta trecerii anilor. Iar daca la asta adaugi si cursuri si terenuri recunoscute la nivel mondial, poti spune ca vei mere sa iti petreci concediul intr-una dintre cele mai chic statiuni turcesti.

Statiunea Belek este situata la 30 de kilometri de Antalya si la jumatatea distantei intre Antalya si Side. Este inconjurata de paduri de pini si o zona de coasta care o transforma intr-o destinatie cu peisaje mirifice, cautate de turistii din toata lumea.

 

Belek sau locul unde istoria se intalneste cu marea

 

Daca iti place sa o iei la pas prin locurile pe care le vizitezi, aceasta destinatie este potrivita pentru o astfel de activitate. Cauta traseele istorice, cu situri arheologice pastrate in stare foarte buna si astazi. Mergi sa vezi teatrul Aspendos , construit in secolul al II-lea, care detine titlul de cel mai bine pastrat teatru antic si este un model de arheologie si inginerie.

Cauta zidurile orasului si Poarta lui Hadrian, care s-au pastrat de pe vremea Imperiului Roman, precum si moscheele si minareturile datand din perioada bizantina. Nu ocoli nici galeriile de arta si muzeul de arhitectura, care pastreaza obiecte din toate perioadele istorice importante ale Belek-ului.

Vezi si pietele mici ale orasului, care te vor incanta cu aromele condimentelor vandute la taraba, dar si cu micile magazine cu produse manufacturate, care vor deveni mici suveniruri frumoase pentru cei de acasa.

Organizeaza drumetii in jurul orasului, prin padurile de pini, dar si catre locurile din vecinatatea Belek-ului: Perge, locul unde se spune ca Sfantul Pavel a tinut primele predici, care are si locatii cu o arhitectura deosebita – gimnasium-ul, baile publice, precum si restaurante vechi cu specific turcesc.

Esti pasionat de golf? Belek iti va oferi posibilitatea de a merge pe niste terenuri de golf cautate de jucatorii de top la nivel mondial, precum si de a participa la cursurile oferite de instructorii bazei de golf.

Iti plac sporturile? Aceasta statiune iti ofera o gama variata: tenis, volei, baschet, catarari , vanatoare, dar si sporturi nautice: wind surfing, water skiing, sailing, rafting. Nu uita insa sa treci si pe la centrele de relaxare amplasate in statiune, unde vei fi rasfatat cu masaj, cosmetica, lectii de fitness si alte servicii de tip spa.

 

Bai mediteraneene de soare, la mare, in Belek

 

Daca te afli printre cei care aleg varianta relaxarii la soare, pe malul marii, ar fi bine sa stii ca vei avea la dispozitie plaje cu nisip alb, hoteluri care si-au facut plaje private si baruri care te atrag prin buna dispozitie. Baile de soare pot fi facute mai ales in perioada mai – septembrie, varful de sezon fiind in lunile iulie si august.

Apa marii este calma si nu prea adanca, devenind astfel potrivita pentru familiile cu copii. Aceste familii sunt avantajate aici si de climatul mediteranean, cu o briza placuta insotind razele soarelui. Acesta incalzeste coasta Belek-ului aproape intreg anul, fiind gasit chiar si in timpul iernii. 

Iubitorii natatiei se vor simti in largul lor: valurile nu le vor pune probleme nici macar incepatorilor. Iar pasionatii sporturilor acvatice isi vor putea practica hobby-ul inchiriind echipamente sportive de la centrele aflate pe plaja.   

Sursa foto: homesgofast.com


Cat te costa vacanta la mare la Belek


Inaine de a planifica o vacanta in statiunea turceasca Belek ar trebui sa stii ca aici gasesti hoteluri de patru si cinci stele, care practica in majoritate oferte all-inclusive si ultra all-inclusive. Preturile pornesc de la 370 de euro de persoana, pentru un pachet cu minim trei nopti de cazare, intr-un hotel de cinci stele. Peturile pot insa ajunge pana la 1000 de euro pe sejur, pentru o persoana. In ce priveste hotelurile de patru stele, costurile sunt sensibil mai mici, de la 300 de euro pe sejur, cu servicii all-inclusive. In aceste sume nu sunt incluse insa taxele de aeroport si asigurarea medicala.

Daca vrei sa mergi pe cont propriu, ar fi bine sa stii ca preturile practicate de hoteluri pornesc de la 200 de euro pe noapte, pentru o camera, all-inclusive.

Pentru a ajunge la Belek poti alege intre avion si masina. In pachetele oferite de agentiile de turism iti va fi oferit si transport cu avion charter, cu o taxa de aeroport de 95 de euro pentru un drum tur – retur.

Sursa foto : belek.cx

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea