Vacante

#litoral bulgaresc #sunny beach #bulgaria #litoral #mare

La mare in Sunny Beach, pe litoralul bulgaresc

Vrei sa faci bai de soare in locatii catalogate cu steag albastru? Vrei sa te plimbi printre dune de nisip si sa inoti intr-un golf bulgaresc al Marii Negre? Cauta Sunny Beach , statiunea bulgareasca ce detine una dintre cele mai bune plaje din Bulgaria.

Statiunea Sunny Beach se afla in partea de sud a litoralului bulgaresc al Marii Negre, in apropierea unui golf, care ii ofera un plus in ce priveste peisajul. Acesta este imbogatit si de prezenta in apropiere a muntilor din lantul balcanic. Localitatea are mai multe denumiri folosite de autoritatile bulgare: Slanchev Briag, Slanchev Brjag si Slanchev Bryag.
 

La baie de soare pe plaje cu steag albastru in Sunny Beach
 

Sursa foto: riuagents.com

Sezonul estival debuteaza in luna mai, atunci cand temperaturile ajung la 21 de grade si se incheie in octombrie, atunci cand valorile ajung spre 20 de grade. In lunile de vara temperaturile medii pe plaja sunt de 27 - 29 de grade iar in apa de 20-21 de grade.

Natura le ofera celor care vin aici un golf semicircular, apa marii calma, fara valuri, briza care da impresia de racoare in perioadele foarte calduroase, dune de nisip printre care cresc specii de plante ocrotite prin lege, plaje cu nisip fin, de aproximativ opt kilometri lungime si pana la 60 de metri latime.

Plajele din aceasta statiune au primit steagul albastru pentru calitate, fiind printre putinele recunoscute astfel pe malul Margii Negre. In apropierea acestora vei putea gasi nu doar dunele de nisip care au devenit o atractie pentru turisti, ci si zone de paduri de foioase si conifere. Acestea aduc un plus de prospetime a aerului pentru cei care vin aici la plaja.

Plaja Cacao din Sunny Beach este considerata una dintre cele mai bune de pe litoralul bulgaresc. Cei care vin aici au la dispozitie restaurante, baruri, facilitati pentru practicarea sporturilor acvatice precum surfing, water skis and parachutes, hang-gliding si banana, navigat, condus barca cu rame si hidrobiciclete etc. In aceasta locatie au loc multe turnee si evenimente sportive pentru turisti si profesionisti, precum si petreceri pe plaja, nu numai in timpul zilei, ci si al noptii.
 

Sporturi acvatice si plimbari in Sunny Beach
 

Pe nisipul auriu vei putea practica si sporturi precum voleiul, tenis cu piciorul, fotbal iar in apropierea plajelor vei gasi si terenuri de baschet , tenis si fotbal.

Daca esti pasionat de sporturi acvatice, vei putea practica aici yachting, wind-surfing, water skiing, para-sailing, hang-gliding, dar si mini-croaziere cu barci cu motor. Iar daca vrei sa alternezi aceste sporturi cu cele de uscat, poti incerca si o partida de mini-golf ori una de calarie. Nu uita nici de posibilitatea de a inchiria biciclete pentru plimbari in interiorul si in jurul statiunii.

Ai putea experimenta si o iesire spre satele din imprejurimi, pentru a vedea cum traiesc satenii bulgari. Vei avea posibilitatea de a vizita livezi si podgorii de vin, dar si de a te deplasa cu caruta trasa de magari.

Iar daca tot ai decis sa iesi din oras, mergi sa vezi si orasele din jur: Nessebar (un Rai al romanticilor, artistilor si pescarilor, aflat la trei kilometri de Sunny Beach, orasel inclus pe lista UNESCO, datorita zidurilor vechi, bisericilor medievale, caselor vechi din lemn ce au la colturile acoperisurilor funii cu peste pus la uscat), Bourgas , Plovdiv, Veliko Turnovo, manastirile de la Rila, Varna si Nisipurile de Aur. Cauta si excursiile cu vaporul spre Sozopol, asezat in estuarul raului Ropotamo, dar si Capul Emine pentru a te bucura nu doar de lectii de istorie, ci si de peisaje superbe.

Daca vrei sa incerci din bunatatile bucatariei bulgaresti, cauta restaurantele traditionale, pe care le vei gasi in statiune. Iar in cazul in care vrei sa gusti din viata de noapte, ai la dispozitie cluburi si baruri cu tematici diferite, de la puburi irlandeze la cluburi cu specific oriental.

Plajele statiunii sunt potrivite si pentru copii, acestia avand la dispozitie mici parcuri de distractii (inclusiv un aqua-park) unde se pot juca in voie sau merge in gradinite distractive de vara, sub supravegherea adultilor.
 

Sursa foto : explore-bulgaria.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea