Vacante

#bourgas #bulgaria #litoral #mare

La mare in Bulgaria. Descopera statiunea Bourgas

Cauti o destinatie fancy pentru vacanta ta la mare? Alege Bourgas , o destinatie recomandata si de agentiile de turism din occident pentru atmosfera cosmopolita, peisaje si servicii ca in Mediterana, insa la preturi mult mai convenabile.

Bourgas, localitate cunoscuta si sub numele de Burgas, este al patrulea oras ca importanta al Bulgariei. Statiunea este recomandata de multe dintre agentiile de turism din Occident (Marea Britanie, Franta, tarile nordice), fiind considerata o zona cocheta, linistita, plaje frumoase si apa calda, care sunt numai bune pentru un concediu relaxant.
 

Relaxare de toate felurile la mare la Bourgas
 

Orasul a facut parte din coloniile grecesti Apolonia si Anchialo, motiv pentru care pastreaza inca urmele civilizatiei acelor vremuri. Muzeele din oras pastreaza obiecte datand din perioada tracica si greaca, precum si din perioade mai recente.

Cei carora le plac plimbarile vor gasi in statiune stradute pe care sa le parcurga la pas pentru a se bucura de arhitectura cladirilor, dar si de peisajele mediteraneene. Pasionatii de shopping vor gasi magazine cochete, de unde isi vor putea achizitiona nu doar haine, bijuterii sau parfumuri, ci si obiecte de manufactura.

In cazul in care vrei sa gusti si din viata culturala a orasului, poti merge la opera, la spectacolele de la Filarmonica, teatrul de papusi sau la spectacolele folclorice.

Pe de alta parte, daca te tenteaza viata activa de noapte, ai la dispozitie cluburi si baruri amplasate in toate zonele orasului. Cei care viziteaza statiunea impreuna cu intreaga familie pot merge si spre Promorski Park, cunoscut sub numele de Sea Garden, acolo unde exista mai multe spatii dedicate celor mici, precum si locuri pentru parinti si copii.

Iubitorii sportului au la dispozitie terenuri de fotbal, de tenis, baschet si volei, precum si spatii unde se poate face fitness /" title=" fitness /" title="fitness">fitness ">fitness . Hotelurile precum si alte centre de wellness ofera servicii spa, astfel ca cei care nu vor decat sa se relaxeze au la dispozitie mai multe astfel de optiuni. Nu uita nici faptul ca Bourgas este unul dintre cele mai mari porturi la Marea Neagra, astfel ca vei putea vedea de aproape ambarcatiuni pe care nu le-ai putea zari in alte locuri.
 

Bronz si mare calda la Bourgas
 

Sursa foto: worldbeachvacation.com

Plajele din aceasta statiune au nisip auriu fin si sunt strajuite de baruri si locatii unde te poti refugia daca nu vrei sa stai mult la soare. Apa marii este mai mereu calda, motiv pentru care multi dintre turistii care au vizitat deja aceasta locatie au spus ca s-au simtit ca si cum ar fi intrat intr-o mare cu ape termale.

Cum orasul este amplasat intre doua lacuri, Atanassovo si Bourgas, fiind localizat in partea de vest a golfului Bourgas, zona de plaja este destul de intinsa si fragmentata. In aceste locatii exista nu doar zone cu umbrelute, fotolii de plaja si locuri pentru inchiriat diferite articole sportive, ci si parti unde cei care vor sa simta nisipul pe piele isi pot intinde cearsafurile. 

Sezonul dureaza din mai pana in octombrie, atunci cand temperaturile medii sunt de 26-27 de grade Celsius. Luna august este cea mai calduroasa si mai umeda din tot anul, cu temperaturi medii de peste 30 de grade.

Daca vrei sa incerci sa practici sporturi precum windsurfing sau kite-surfing, pe plaja vei gasi si locatii de unde iti poti inchiria echipament. Iar cei care vor sa se balaceasca sau sa invete sa inoate, vor gasi aici o locatie potrivita pentru acest lucru.
 

Cat te costa vacanta la mare la Bourgas
 

Daca vrei sa iti petreci vacanta la Bourgas, ai la dispozitie posibilitatea de a te caza la apartamente sau la hoteluri de trei, patru si cinci stele. Preturile apartamentelor variaza intre 45 si 90 de euro de persoana, pentru un sejur de sapte sau opt zile, intr-un apartament de trei stele. In cazul hotelurilor, costurile pornesc de la 20 de euro pe noapte pentru o persoana si ajung pana la 50 de euro pe noapte, in functie de tipul de servicii si hotelul alese.

Pentru a ajunge la Bourgas poti lua cursele care pleaca din Romania (Bucuresti, Giurgiu sau alte orase mari din tara), costul unui drum pentru o persoana fiind de aproximativ 50 de euro. Taxa de statiune este de 6 euro pentru un adult si de 3 euro pentru copii.

 

Sursa foto : colba.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea