Vacante

#sfantul valentin #valentine's day #balul johann strauss #balul luminilor si florilor #carnavalul de la nisa

La bal de Sfantul Valentin

Te-ai gandit la un Sfant Valentin special? Ai vrea sa-ti privesti in ochi persoana iubita in timp ce va invartiti in sala de bal, in pasi de vals? Tot ce trebuie sa faceti este sa va luati costumul de gala si rochia de seara si sa acceptati invitatia la balurile organizate de Valentine’s Day in Europa: balul johann strauss de la Viena si Balul de la Nisa. 
 

Balul Johann Strauss, un eveniment fastuos
 

In acest an Balul Johann Strauss va avea loc pe 13 februarie, in grandioasa cladire Kursalon din Viena, una dintre cele mai exclusiviste si fastuoase locatii din Austria. Istoria acestei cladiri mentioneaza faptul ca fratii Strauss si-au sarbatorit cele mai mari succese in Kursalon, locatie construita in anii 1860, in stilul renascentist italian.

Cladirea Kursalon, amplasat in Parcul Central al Vienei, isi deschide portile doar pentru evenimente speciale, precum concerte sau spectacole de dans vienez, insa in fiecare an, in aceasta sala are loc Johann Strauss Ball. Balul Johann Strauss este de fiecare data plin de stralucire, eleganta si atmosfera exclusivista.

Valsul vienez este la el acasa, iar cei care isi achizitioneaza bilete la bal pot fie sa danseze, fie sa ia lectii de vals de la instructorii care se afla in sala in acea seara. De asemenea, cei care vor sa danseze pe muzica mai moderna au la dispozitie cateva incaperi din cladire, precum si un salon cu muzica disco. Invitatii trebuie sa stie ca tinuta de gala este obligatorie: domnii trebuie sa imbrace frac sau costum negru, iar doamnele rochie de seara .

Cei care vor doar sa stea la o masa speciala si sa savureze un meniu exclusivist, o pot face la acest bal acolo unde meniul va contine homar, carne de vitel gatita cu un piure special de legume, mousse de ciocolata cu bucati de fistic, servite cu vinuri deosebite, dar si cu bauturi dulci.
 

Cum poti ajunge la Johann Strauss Ball
 

Pentru a ajunge la acest eveniment impreuna cu persoana iubita poti fie sa iti stabilesti singur vacanta, fie sa apelezi la serviciile unei agentii de turism. In acest an, cateva agentii de turism din tara noastra au pregatit pachete de excursii la Viena cu ocazia Balului Johann Strauss.

Acestea cuprind: zbor tur-retur Bucuresti-Viena, cu un avion al companiei Austrian Airlines, transferuri aeroport-hotel-aeroport, 2 nopti cazare cu mic dejun bufet, Hotel Hilton am Stadtpark 5* in centrul orasului, bilet categoria A la Balul Johann Strauss, rezervare de masa in sala principala “Strauss Hall”, tur de oras Viena cu ghid local de limba romana. Pachetul se desfasoara in perioada 12-14 februarie si costa 499 de euro/sejur, in camera dubla, fara asigurarea medicala si taxele de aerorport, care costa aproximativ 120 de euro. Mai multe detalii despre acest pachet pori afla de aici.

O oferta asemanatoare, care cuprinde si o reducere de 10% pentru cei care isi achizitioneaza pachetul pana la jumatatea lunii ianuarie, poate fi gasita aici. Cei care aleg sa mearga in aceasta ocazie vor putea beneficia de un tur pietonal in centrul istoric al Vienei, unde se afla Palatul Hofburg (pe care daca vrei sa-l vizitezi, trebuie sa achiti o taxa separat de pretul pachetului) si Catedrala Sfantul Stefan dai si un tur cu autocarul pentru a vedea celebrul Ring Vienez.

In schimb, daca vrei sa ajungi pe cont propriu la acest bal trebuie sa iti planifici din timp vacanta , sa gasesti cazare, sa iti stabilesti itinerariul exact si sa faci in asa fel incat aceasta excursie sa te coste cat mai putin

In ce priveste balul, trebuie sa stii ca un bilet costa 47 de euro de persoana, fara masa si loc rezervate si 105 sau 125 euro de persoana, la o masa cu locuri si meniu rezervate, diferenta facand-o numele salii in care se afla masa. In cazul in care esti student sau militar, intrarea te va costa doar 27 de euro, acelasi pret avandu-l si un loc pentru copii. Nu uita ca trebuie sa fii punctual, intrarea invitatilor facandu-se la ora 6 seara fix, in cazul in care ai masa rezervata si la ora 7.30 pentru cei care nu au loc rezervat. In plus, nu uita de tinuta obligatorie pentru acest eveniment.
 

balul luminilor si florilor la carnavalul de la nisa
 

Carnavalul de la Nisa se desfasoara in fiecare an in bine-cunoscutul oras din sudul Frantei, Nisa. In acest an, perioada de desfasurare a carnavalului va fi 13 – 28 februarie, perioada in care in orasul pe pe malul Mediteranei vor avea loc parade de costume, flori si masti, spectacole de teatru, dans in strada, dar si de artificii, show-uri ale DJ-ilor si ale muzicienilor veniti sa le cante live participantilor. 

Tema Carnavalului din acest an este Regele Planetei Albastre iar majoritatea evenimentelor se vor desfasura pe Promenade des Anglais, in apropierea falezei, de acest detaliu urmand sa tii cont atunci cand vei obtine cazarea. Paradele cu care alegorice impodoobite cu masti imense, flori si decoratii sunt insotite si de peste o mie de muzicieni si dansatori, care nu se opresc din distractie nici tarziu in noapte.

In timpul carnavalului au loc si asa numitele “batai cu flori”, care descrie de fapt modul in care din imensele care alegorice, impodobite cu flori, niste personaje extravagante arunca cu mimoze, gerbera si crini in publicul care asista la trecerea procesiunii. De asemenea, in primele si in ultimele zile ale carnavalului au loc spectacole de lumini, pe care unii le numesc episoade ale Balului de lumini si flori. Un astfel de mic bal se va desfasura in acest an si de Sfantul Valentin, pe 14 februarie.
 

Cum poti participa la Balul Luminilor si Florilor de la Nisa
 

Turistii care vor sa mearga la acest eveniment pot apela fie la serviciile unei agentii de turism, fie la propriul talent de a organiza o excursie in doi la Nisa. In cazul in care vrei sa mergi pe cont propriu la balul de pe 14 februarie, trebuie sa stii ca iti poti rezerva deja bilete la evenimentele din cadrul carnavalului, alegand din lista oferita de site-ul oficial al evenimentului , costul unui bilet fiind de 5 sau 10 euro, in fucntie de eveniment, existand de asemenea si evenimente gratuite.

Cazarea ti-o poti rezerva online, pe site-urile hotelurilor din Nisa, acolo unde preturile sunt cuprinse intre 40 si 120 de euro pe noapte, in functie de serviciile si tipul de confort ales. Nu uita ca la acest pret sa adaugi pretul biletului de avion, care variaza intre 160 si 300 de euro pentru un bilet tur - retur, dar si alte cheltuieli pe care le vei avea in timpul vacantei.

Daca insa vrei sa lasi toata pregatirea in atentia unor agenti de turism, poti apela la ofertele deja existente pe piata. Daca alegi un pachet de trei zile de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, bilete de intrare la carnaval si bilete de avion low cost, va trebui sa platesti intre 218 si 298 de euro, in care nu sunt incluse insa taxele de aeroport, asigurarea medicala si costul transportului de la aeroport la hotel. Pentru mai multe detalii, poti consulta aceasta oferta.

Insa daca iti doresti o excursie de cinci zile, cu patru nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus si cate un sandvis asigurat pentru zilele in care se organizeaza excursii, poti incerca aceasta oferta. In pachetul oferit este inclus un bilet de avion dus-intors, cu un avion Swiss Airlines, cu plecarea pe 11 februarie, o escala la Zurich, dar si transferul hotel -aeroport. De asemenea pot fi organizate excursii optionale in Regatul Monaco (55 euro/persoana) si pe Coasta de Azur (85 de euro/ persoana), cu opriri la Palatul Festivalului de la Cannes, vizite la locurile unde se prepara esentele de parfum folosite pentru crearea parfumurilor frantuzesti etc. Costul acestei oferte ajunge la 499 de euro pentru un sejur.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea