Vacante

#paul rodgers #queen #budapesta #madrid #rotterdam #concerte #pachete turistice

In vacanta ta fii aproape de starul preferat

In toamna 2008, fanii vedetelor internationale au sansa sa fie alaturi de acestea, la concertele pe care le vor sustine in metropolele europene.

Si pentru ca turismul de eveniment aduna cat mai multi adepti, operatorii turistici propun pachete speciale, usurand astfel planificarea unei minivacante de concert.

Madonna. Madonna sustine concerte in aceasta toamna in mai multe locatii europene: Viena, Paris, Amsterdam. In Amsterdam, pe 2 septembrie, Madonna va avea un concert. Daca te duci pe cont propriu, special pentru acest spectacol, trebuie sa stii ca pretul unui bilet incepe de la 149 euro de persoana.. Poti sa te cazezi chiar in centru, cu 50 euro pe noapte, la 2 stele, sau 75 euro, la 3 stele. Daca vrei sa te rasfeti intr-un hotel de lux , atunci iti recomandam sa alegi un confort de 4 stele, la 130 euro.

Exista insa si pachete speciale, cu biletul de concert inclus, in cazul in care te gandesti sa-ti faci o minivacanta in Amsterdam. O astfel de oferta costa intre 697 si 973 euro si iti asigura biletul de avion, biletul la concert, 3 nopti de cazare si micul dejun. Este bine sa intrebi la agentie ce tip de bilet se incadreaza in oferta. De obicei, este vorba despre bilete la concert din categoria “intrare generala, cu loc in picioare, pe gazon”. Se pot solicita si bilete cu loc jos, in masura disponibilitatii si contra cost. In restul timpului, inainte sau dupa concert, rezerva-ti cateva ore pentru a vizita orasul. Plimba-te cu vaporasele pe canalele din Amsterdam, sau colinda restaurantele si cafenelele metropolei. In Amsterdam ai si muzee si viata de noapte, astfel incat nu se poate sa te plictisesti.

Tot in septembrie, dar la sfarsitul lunii, Madonna concerteaza in Viena si Paris. Pentru turistii pasionati de metropolele europene, fani ai Madonnei, aceste concerte sunt  motivul ideal pentru o scurta iesire peste hotare. Pachetele agentiilor de turism propun minisejururi de 2 si 3 nopti de cazare, ceea ce-ti acorda timpul necesar cel putin pentru un tur de oras. Ajuns in Viena, nu rata Palatul Schonbrunn si Domul Sfantul Stefan . Viena este o metropola extrem de ofertanta, din punct de vedere turistic, mai ales daca te atrag istoria si arta veche. In privinta Parisului, 3 zile nu sunt suficiente ca sa vezi tot, insa ajung pentru a vedea pe indelete ce are el mai important de aratat: Turnul Eiffel , o plimbare pe Sena cu vaporasul, Jardin du Luxembourg, sau Notre Dame.

O scurta vacanta in Viena te costa 350 euro. In aceasta suma ai incluse transportul cu avionul, biletul la concert si taxa de livrare si 2 nopti de cazare cu mic dejun, intr-un hotel de 3 stele. Pentru concertul Madonnei de la Paris, un pachet de 4 zile poate ajunge la 920 euro de persoana, in care tipul de bilet este de categoria a II-a.

Queen si Paul Rodgers. Cei care isi amintesc cu placere de melodiile “We are the champions” sau “We will rock you” au ocazia sa mearga la concert incendiar. Pe 1 noiembrie, in Viena, va avea loc concertul ”. Pentru calatoriile individuale, pretul unei camere la un hotel de 3 stele este de 63 euro pe noapte. Pentru un pachet integral, pretul incepe de la 235 euro. Ai incluse biletul de avion, biletul la concert (intrare generala) si 2 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele. Persoanele care doresc loc pe scaun trebuie sa plateasca un supliment de 15 euro (categoria a II-lea) si, respectiv, 25 euro (categoria I).

James Blunt. O croaziera pe Dunare, fredonand “You’re Beautiful” poate fi o experienta romantica, in doi. Daca iti place James Blunt, dar nu esti dispus sa calatoresti prea departe, viziteaza Budapesta in a doua jumatate a lunii octombrie. James Blunt isi promoveaza aici albumul “All the Lost Souls”. Pentru 235 euro, poti beneficia de transport cu avionul , un bilet la concertul acestuia (categoria a II-a) si de doua nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele.

Cand ajungi in Budapesta, iti sugeram sa profiti de ocazie pentru a gusta cate ceva din bucataria ungureasca: celebra lor supa “gulas”, ficatul de gasca sau puiul cu ardei iute. O masa de doua persoane la un restaurant din Budapesta te costa intre 15 si 30 euro, asa ca nu vei cheltui mult pe mancare. Merita insa incercat, pentru ca ungurii sunt maestri in bucatarie.

R.E.M. Inima Spaniei turistice, Madridul, este una dintre acele capitale europene care te invita sa faci shopping toata ziua, sa-i descoperi arta si cultura si, la caderea noptii, te seduce prin libertate sociala, distractie si toleranta. Seamana mult cu Amsterdamul, in privinta vietii de noapte si are la fel de multe atractii turistice ca orice mare capitala europeana. Pe 1 octombrie, in Madrid va avea loc concertul uneia dintre primele trupe de rock alternative, formatia R.E.M. Aceasta isi promoveaza intr-un turneu european cel de-al 14-lea album, “Accelerate”. Un sejur de 3 nopti te costa 315 euro si iti asigura cazarea intr-un hotel de 3 stele cu mic dejun si un bilet la concert, de categoria a II-a.

Coldplay. Daca esti fan . Un pachet cu bilet la concert te costa aproximativ 320 euro, cazare cu mic dejun si bilet de categoria a II-a la concert. Unul dintre cele mai importante porturi ale lumii, Rotterdam este astazi un oras modern olandez, cu o economie si o industrie puternica. Pentru turistii care cauta un loc cu o arhitectura moderna, cu festivaluri si numeroase posibilitati de recreere, Rotterdamul este alegerea potrivita. Iti recomandam muzeul Boymans-van-Beuningen, care gazduieste colectii de arta veche, moderna si contemporana, la care se adauga in jur de 25 de expozitii temporare, atragand peste 200 de mii de vizitatori in fiecare an.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea