Vacante

#hotel #vacanta

In Arabia Saudita s-a inaugurat un hotel destinat exclusiv femeilor

Primul destinat exclusiv femeilor, existent pe teritoriul Orientului Mijlociu, a fost inaugurat in Arabia Saudita .

Hotelul se numeste Luthan Hotel And Spa si se afla in capitala tarii. Unul dintre principalele motive ale aparitiei unui astfel de hotel il reprezinta legile. Acestea interzic amestecarea persoanelor de sex opus in spatii publice . Pana in ianuarie 2008 femeilor le era interzis sa stea intr-un hotel sau sa rezerve o camera, fara a fi insotite de barbatul care le are in grija.

Aparitia hotelului are la baza initiativa unui grup de femei 

Astfel de reglementari aduceau mari piedici femeilor de afaceri din tara. Arabia Saudita este cunoscuta ca avand in lume cel mai mic procent de femei angajate. Numai 10% din persoanele de sex feminin lucreaza, dintre cele care sunt la varsta la care poti fi angajat.

Noul hotel pune la dispozitie restaurante, sali de conferinta, servicii de spa si fitness. Femeile care stau la acest hotel nu au nevoie de permisiunea in a barbatului care are grija de ele.

In mod normal, pentru a sta la un hotel, o femeie trebuie sa se inregistreze la politie, sa-si arate pasaportul si scrisoarea de permisiune a tutorelui de a fi primita la hotel.

Initiativa apartine unui grup de femei de afaceri din Arabia Saudita, in frunte cu printesa Madawi Bint Mohammad Bin Abdullah.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea