Vacante

Giurgiu isi fructifica valorile turistice

L
a Giurgiu a aparut o initiativa privind crearea unui circuit turistic . Acesta trebuie sa includa Turnul Ceasornicului, datand din secolul al XVIII-lea, ruinele cetatii lui Mircea cel Batran, Manastirea Comana.
Proiectul va lua nastere cu ajutorul unor fonduri primite de la Ministerul Turismului si MInisterul Cultelor si Culturii. Alte fonduri vin de la organizatii guvernamentale si nonguvernamentale. Pentru atragerea turistilor este necesara refacerea scuarului de la Turn. Acesta avea un sens giratoriu care nu mai poate fi refacut . Renovarea lui va permite totusi transformarea centrului orasului intr-o atractie turistica . Daca are succes, proiectul ar putea atrage investitori si pentru alte monumente istorice din Romania. Cetati vechi, muzee, case memoriale, manastiri sau ruine de edificii pot aduce bani frumosi turismului romanesc, odate incluse intr-un program.
  •   2008-01-15
  •  

Articol scris de

Ramona Sandu

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.