Vacante

#geneva #elvetia

Geneva, metropola cosmopolita

Daca vrei sa scapi de stres si te atrag calatoriile in metropolele europene, ia in considerare varianta unei vizite intr-un loc care ocupa primul loc in lista oraselor cu cea mai buna calitate a vietii. Al doilea oras ca numar de locuitori, din Elvetia si capitala a cantonului cu acelasi nume, Geneva se intinde pe raul Rhone si Lacul Geneva (Leman), cel mai mare din Europa Occidentala.

Geneva se afla in vestul Elvetiei, la revarsarea raurilor Rhone si Arve in Lacul Leman.  Metropola si-a castigat renumele de oras cosmopolit gratie numeroaselor sale influente culturale si a diverselor nationalitati care traiesc aici.
 

Ce vizitezi in Geneva

Pe langa sediile numeroaselor institutii internationale (Crucea rosie, Liga Natiunilor), orasul adaposteste o multime de monumente si muzee. Cea mai mare parte a orasului poate fi vizitata pe jos, cu exceptia catorva obiective mai indepartate, precum Jardin Botanique sau Palais des Nations.

Jet d’eau. Incepand cu luna martie si pana in octombrie, in fiecare an apare in Geneva un jet de apa inalt de 140 de metri, care si-a castigat locul I in topul celor mai mari fantani arteziene ale Europei. Inventia a aparut in 1951 si astazi este emblema Genevei, prezenta pretutindeni, de la literatura de calatorii la ghidurile turistice. Fantana se afla in parcul Jardin Anglais si functioneaza numai la anumite ore din zi. Daca vrei sa o vezi, va trebui sa ceri informatii la biroul de turism, la receptia hotelului sau sa verifici in ghid.

Jardin Anglais, Geneva Jardin Anglais&Horlage Fleurie. Unele dintre cele mai cunoscute atractii ale orasului sunt parcul JArdin Anglais si ceasul floral. Le gasesti pe malul sudic al Lacului Geneva, langa Vieille Ville. Construit in secolul al XIX-ea, parcul detine o superba fantana arteziana din bronz, opera a artistului Alexis Andre, din 1862.

La Vieille Ville (Old Town). Orasul vechi al Genevei este o portiune pitoreasca a metropolei, unde gasesti cladiri vechi si stradute pavate, presarate de cafenele si restaurante. In centrul orasului vechi troneaza catedrala Sf. Petru.

Cathedrale St-Pierre. Catedrala Sf. Petru este un monument de secol XII, care ofera vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de o panorama asupra orasului. Pentru aceasta, trebuie sa urci in turnul din partea nordica si vei putea privi metropola, lacul Geneva si, in departare, Alpii. Accesul in turn este contra cost. Catedrala detine si doua sanctuare de secol IV, descoperite in urma unor sapaturi.

Cathedrale St-PierreMusee d'art et d'histoire. Muzeul de arta si istorie este cel mai mare muzeu al Genevei si unul dintre cele mai importante de acest tip din intreaga Elvetie. Colectiile sale includ piese din preistorie pana la arta contemporana.

Exponatele sunt creatii de pictura, sculptura, stampe, desene, ceramica, sticla, ceasornicarie, piese arheologice din diverse parti ale lumii etc. Daca te nimeresti in Geneva in prima duminica a lunii (indiferent care), poti intra gratuit in muzeu, la colectiile permanente. Expozitiile temporare sunt contra cost. Alte detalii gasesti pe site-ul oficial.

Patek Philippe Museum. Muzeul Ceasurilor din Geneva poarta numele unura dintre cei mai cunoscuti ceasornicari, polonezul Antoni Norbert Patek si francezul Adrien Philippe. Acesta a inceput sa creeze ceasuri de buzunar inca din 1839, in Geneva, pentru ca mai tarziu, in 1845, sa i se alature lui Philippe.

Muzeul detine o colectie de piese vechi, datand din secolele al XVI- lea – XIX-lea, precum si o colectie semnata Patek Philippe. Intrarea costa 10 CHF pentru adulti (bilet intreg). Alte detalii gasesti pe site-ul oficial.


Capitala gastronomica

Geneva, mancareApropierea de Franta si traditia elvetiana au influentat profund arta gastronomica locala, astfel incat unele restaurante au devenit recunoscute la nivel mondial si au castigat premii de profil. Ca orice metropola situata langa un rau, pestele a devenit un ingredient de baza al preparatelor genoveze: biban, unditar, peste alb etc. Pe langa carnea de peste, se adauga legumele, zarzavaturile si fructele.

Gasesti preparate traditionale in bistrouri si braserii. Poti incerca o portie de raclette, o branza sarata, facuta din lapte de vaca. Un alt preparat deosebit il reprezinta friptura de iepure cu ciuperci. Pentru vegetarieni, varza calita si rubarba pot fi variante bune.

De baut, comanda un pahar de vin. Geneva este unul dintre principalii producatori de vin ai Elvetiei, avand in spate o traditie de 2000 de ani. Poti alege intre soiurile renumite precum Chasselas, Gamay sau Perlan.

Restaurantele din oras sunt pentru toate tipurile de buzunare. O portie de somon caramelizat, cu lamaie verde, miere, ulei de masline, legume si orez te costa 26 CHF. Daca incerci puiul umplut cu cartofi provensali, portia ajunge la aproximativ 15 CHF. O crema arsa cu vanilie costa 9 CHF. Pentru o ceasca de cafea, capuccino sau ceai scoti din buzunar in jur de 4 CHF.
 

Cati bani scoti din buzunar pentru cazare

Geneva, Elvetia
Geneva nu este o destinatie tocmai ieftina. Preturile la hoteluri variaza enorm, astfel incat este destul de greu sa gasesti ceva convenabil. O camera la un hotel de 3 stele poate costa 108 euro pe noapte, dar poate ajunge si la 255 euro, conform agentiei Q Travel.

Daca vrei sa vezi Geneva intr-unul dintre cele mai importante momente de peste an, trebuie sa participi la festivalul orasului, Geneva Festival, cel mai mare eveniment turistic din Elvetia. Anul acesta evenimentul se desfasoara intre 30 iulie – 9 august. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Un pachet de vacanta costa de la 230 euro de persoana, conform agentiei Perfect Tour. Oferta asigura biletul de avion si 3 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele.


Este bine sa stii

Moneda. Francul elvetian (CHF). 1 CHF = 2.7537 Ron.

Aeroport. Aeroportul International din Geneva se afla in nord-vestul orasului, la o distanta de numai 5 km. Bilete de avion din Romania spre Geneva gasesti la companii aeriene precum Baboo, Swiss International Air Lines, Alitalia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea