Vacante

#balderschwang #zugspitzland #postalm arena #wilder kaiser brixental #statiuni de schi #vacanta la schi

Franta este cea mai scumpa destinatie de schi, iar Austria, cea mai ieftina

In urma unui studiu realizat de Centrul European al Consumatorilor din Austria, pe baza ofertelor din statiunile de schi din 5 tari, reiese ca Franta este cea mai scumpa destinatie.

Studiul a comparat preturile din 100 de zone in care se schiaza, luand in considerare statiunile din Italia, Franta, Austria, Germania si Slovenia.  Pentru ca multi turisti merg in vacanta de iarna cu intreaga familie, specialistii in domeniu si-au concentrat atentia in special asupra costurilor unei vacante de 6 zile intr-o statiune de schi , pentru o familie formata din 2 adulti si 2 copii.

In continuare, statiunile mari de schi au preturi mai mari decat cele mici, insa nu ofera neaparat si mai multi kilometri de pista, pentru practicarea acestui sport. 

masivul ZugspitzUnde se platesc cei mai multi bani pentru un sejur in familie

In fruntea celor mai scumpe statiuni de schi se situeaza Franta, cu Val d’Isere/Espace Killy, unde pretul unei vacante ajunge la 793 euro pentru o familie. Statiunea dispune de 300 km de partie. Sejururi in Val d’Isere gasesti la agentiile de turism din Romania. Un minisejur de 3 zile costa 850 euro  de persoana. Oferta este valabila pentru prima jumatate a lunii decembrie, intr-un hotel de 3 stele.

Pe locul doi se afla tot Franta, cu Portes du Soleil/Morzine. Pretul nu difera aproape deloc, 734 euro, insa lungimea partiilor este dubla, 650 km de partie. Austria se situeaza pe locul 6, in topul celor mai scumpe statiuni de schi, cu Ski Arlberg/Lech Zurs, iar costul unei vacante aici este de 700 euro pentru doar 278 km de partie.

Portes du Soleil Vacante ieftine la schi

La extrema opusa se afla statiuni precum wilder kaiser brixental, din Tirol, Austria, unde o familie scoate din buzunar aproximativ 600 euro pentru 279 km de partie. Alte statiuni din Austria cu preturi sub 300 de euro sunt Konigsberg/Hollenstein si Glungezer/Tulfes.

Studiul arata ca Postalm Arena , din Salzburg, are printre cele mai bune oferte, cu 285 euro. In acelasi timp, aici turistii nu au la dispozitie decat 20 km de partie. Gasesti oferte la pensiuni care incep de la 280 euro pentru un sejur de o saptamana. Pachetul include cazare in camera dubla cu mic dejun.

Preturi medii gasim in Germania, intre 420 si 550 euro, in statiunile Balderschwang si Zugspitzland. In Balderschwang, in perioada ianuarie – februarie, pretul unei camere este de 50 euro pe noapte, de persoana. Daca alegi perioada Craciun – Revelion, pretul ajunge la 63 euro.  Oferta este valabila pentru un hotel de 3 stele, cazare cu mic dejun.

Pentru detalii despre ofertele de vacanta la schi in strainatate, citeste articolele despre Slovacia, Austria, Bulgaria si Polonia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea