Vacante

#Fontana di Trevi Roma #vacanta roma #italia #fontana di trevi

Fontana di Trevi: cati bani “strange” fantana si unde ajung

Cu siguranta, stii despre obicieul de a arunca monede in celebra Fontana di Trevi din capitala Italiei:  daca arunci cu mana dreapta peste umarul stang prima moneda inseamna ca revii la Roma, a doua - ca iti vei gasi dragostea, iar a treia - “pentru casatorie”.


Saptamanal, turistii arunca monede in valoare de aproape 25.000 de dolari in Fontana di Trevi, adica aproximativ 1, 5 milioane de dolari pe an, conform NBC News.

Monedele sunt adunate de catre o organizatie caritabila, iar banii sunt folositi pentru a ajuta diferite grupuri nevoiase din Roma, dar si grupuri de pe tot globul.  
Pescuitul monedelor este ilegal, iar autoritatile fac deseori arestari din cauza acestor incercari.
 
Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta fantana arteziana din Roma. Monument din Piata Trevi situata in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capatul unui apeduct construit in anul 19 i.Hr. ce se numeste Aqua Virgo. Apeductul aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km departare de Roma) si aprovizioneaza fantanile din centrul istoric al Romei cu apa.


Figura centrala a fantanii Trevi este Neptun, zeul marii, care se afla intr-un car de lupta ce are forma unei scoici, tras de doi caluti de mare. Unul dintre cai este naravas iar celalalt este calm si supus. Acestia simbolizeaza dispozitia fluctuanta a marii.

La stanga lui Neptun se gaseste o statuie ce reprezinta abundenta, iar cea din dreapta reprezinta sanatatea perfecta. Deasupra sculpturilor se gasesc basoreliefuri, unul din ele infatisand-o pe Agripa, fata dupa care a fost denumit apeductul.
 

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea