Vacante

#cafea #paris #cafenea #cafenea pariziana #petit dejeuner francais #baguette #croque

Experienta unei cafenele pariziene

Nu mai este un secret pentru nimeni frumusetea unei cafenele pariziene. In trecut, artistii si oamenii de cultura se adunau in aceste localuri pentru a-si impartasi proiectele si a-si expune ideile. Dar mai mult decat atat, cafenelele din Orasul Luminilor sunt in loc de socializare si un motiv de a te bucura de ambient: fantanile arteziene din apropiere, vitraliile din ferestre, arhitectura veche a cladirii, produsele frantuzesti de patiserie , muzica in surdina, paharul cu vin … Urmeaza pasii de mai jos si vei stii care sunt avantajele unei experiente intr-o cafenea pariziana .

Pasi de urmat

Pasul 1. Alegerea. Cafenele sunt puzderie in Paris, astfel incat nu va trebui sa depui nici cel mai mic efort sa le gasesti. Francezilor le place sa stea in special la mesele de afara, asezate direct pe trotuar. Nu au neaparat obiceiul sa priveasca trecatorii, deoarece sunt prinsi de conversatia cu vecinul de masa sau se adancesc intr-un ziar sau o carte.

Daca vrei sa mergi la sigur, pentru a nu avea parte de experiente neplacute sau daca iti doresti sa experimentezi ceva special, cum sunt cafenelele in case vechi, decorate cu piese de arta, poti folosi un ghid al cafenelelor. Gasesti si in ghidurile turistice ale orasului un capitol dedicat localurilor importante din oras.

Exista cafenele care ofera acces la internet wireless, cafenele unde se organizeaza diverse evenimente culturale etc.

Pasul 2. Meniu. Cafenelele dispun de o oferta diversificata de produse, de la cele mai simple, doar cu bauturi si aperitive la cele care servesc mancare calda, vinuri si preparate complexe.

“Les crepes” sunt clatitele, servite cu diverse umpluturi dulci sau sarate. Micul dejun frantuzesc este ideal pentru persoanele obisnuite sa ciuguleasca cate ceva dimineata si absolut saracacios pentru cei care mananca consistent. Celebrul “ petit dejeuner francais ” contine o bagheta ( baguette ), o cafea mare sau o ceasca de ceai, unt, gem, suc de portocale si un croissant. Pretul este de aproximativ 10 euro.

Sandwich-urile sunt gustari destul de consistente si foarte apetisante. Adesea le gasesti cu numele de “ croque ”, un fel de paine prajita, doua felii intre care se pun diverse carnuri, branzaturi si verdeturi. De exemplu, poti avea jambon, branza la gratar, salata si cartofi prajiti. O portie de croque te costa 9 euro.

Pasul 3. Preturi. Este bine sa studiezi meniul care este de obicei afisat la intrare si sa incerci mai multe locuri, deoarece nu peste tot in Paris mancarea, serviciile si preturile sunt foarte bune. De exemplu, un simplu antreu te poate costa de la 5 la 14 euro portia. Cafeaua te costa in jur de 5 euro.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

Lista de cafenele pariziene
Un ziar & o carte

 

Sfaturi&Avertismente

• Profita de reducerile care se fac in anumite perioade din zile. Ofertele sunt denumite in engleza (happy hours) si poti beneficia de preturi mai mici, ca de exemplu un cocktail la 5 euro.

• In cafenele odata ce intri esti intrebat daca doresti sa mananci sau doar sa bei ceva, pentru a sti unde sa ti se ofere o masa. Trebuie, asadar, sa te decizi ce consumi. Serile cafenelele se anima si este mai dificil sa gasesti un loc liber.
Se lasa in general un bacsis de 10& din pretul consumatiei. In unele cafenele se poate ca accesul la toaleta sa fie contra cost. De obicei acest lucru se intampla in locurile foarte frecventate.

• Daca vrei sa faci o impresie foarte buna, foloseste un ghid de conversatie si vorbeste cu ospatarul in franceza. Francezii prefera in general sa li se vorbeasca pe limba lor, mai degraba decat sa fie nevoie sa comunice in engleza sau alta limba de circulatie internationala. In plus, poti invata denumirile produselor din meniu. 

Ai incercat cafenelele din Paris in vacanta ta din Franta? Povesteste-ne impresia ta.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea