Vacante

# excursie la munte #destinatii de vacanta #excursie

Excursie la munte in Romania

Exista o multime de romani care atunci cand aleg sa plece in concediul de odihna, aleg sa viziteze o tara europeana, sau de ce nu, exista chiar si romani care aleg sa viziteze alte tari de pe alte continente.

Ei bine, trebuie insa sa precizam faptul ca exista si foarte multi romani care atunci cand se afla in concediul de odihna aleg sa se relaxeze in Romania, asa ca fie ca discutam despre sezonul rece sau despre sezonul cald, acestia aleg sa opteze pentru excursii la munte in Romania.

In Romania, cea mai cunoscuta statiune montana este fara doar si poate Poiana Brasov, o statiune vizitata anual chiar si de o multime de turisti straini, si care se afla la 12 kilometri de Brasov.

In aceasta statiune se gasesc 12 partii de schii (partii pentru coborare si slalom urias, trambuline), insa se gaseste si un lac, sanius, patinoar, o telegondola, telecabine si 7 teleschiuri.

In statiune exista chiar si zapada artificiala, iar cireasa de pe tort pentru tinerii indragostiti o reprezinta saniile trase de cai.

O multime de romani aleg sa viziteze si statiunea Predeal, situata pe Valea Prahovei intre raurile Prahova si Timis. Statiunea se afla la 25 de kilometri de Brasov. Despre orasul Predeal este important de mentionat faptul ca se afla la cea mai inalta altitudine urbana din Romania, intre 1030 metri si 1110 metri.

Turistii care viziteaza aceasta statiune pot sa vada Valea Rasnoavei, sau se pot bucura de renumitele trasee montane. In statiune exista doua patinoare, opt partii de schi sau trambulina pentru sarituri cu schiurile. Atractia statiunii insa este fara doar si poate partia Clabucet, cea care beneficiaza de instalatie de iluminat, dar si de zapada artificiala.

Romanii pasionati de excursiile la munte pot alege sa viziteze si orasul Busteni care este situat tot pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi. Cei care vin aici pot sa viziteze Babele, Sfinxul sau Cascada Urlatoare.

Statiunea Sinaia poate sa reprezinte un alt punct de interes pentru toti cei care isi doresc sa mearga la munte in concediul de odihna. Aceasta statiune balneo-climaterica isi are numele de la Muntele Sinai.

Toti turistii care viziteaza aceasta statiune pot vedea Muntii Bucegi, Babele si Sfinxul, pot vedea deasemenea Varful Omu sau pot vizita Castelul Peles. Partiile de sanius, telecabina, teleschiul, babyschiul, pista de bob sau telescaunul sunt alte atractii ale acestei statiuni.

Vatra Dornei este o alta statiune montana renumita din Romania, situata in Depresiunea Dornelor, o statiune renumita pentru izvoarele de apa minerala si apa termala.

Statiunea Arieseni aflata in judetul Alba, in Muntii Bihor la o altitudine de 1000 de metri poate reprezenta deasemenea o destinatie ideala pentru romanii care sunt indragostiti de excursiile la munte.

Aceasta statiune este renumita datorita celor patru partii naturale pentru practicarea sporturilor de iarna. In statiune exista teleschi si instalatie nocturna, si ce este foarte important, se poate schia 6 luni pe an.

Turistii care viziteaza aceasta statiune montana pot sa viziteze Pestera Ursilor, Ghetarul Scarisoara, Rosia Montana sau Cetatile Ponorului.

Asadar, toti cei care au de gand sa viziteze statiunile montane din Romania, cu siguranta au la dispozitie cateva variante de top, variante amintite in acest articol.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea