Vacante

# destinatii turistice #sinaia #mare #destinatii de vacanta #baile felix #weekend #mamaia #munte #vacanta #litoral

Evadare de weekend! Ce alegi? Muntele sau marea?

Weekendurile sunt ideale pentru a evada din orasele aglomerate si pentru a te relaxa la mare sau la munte. Daca si tu vrei sa scapi pentru doua zile de agitatia orasului si sa te racoresti in zilele caniculare de vara, poti opta pentru o destinatie de vacanta din Romania.

Pentru doua zile poti gasi destinatii de vacanta accesibile pentru orice buzunar, indiferent de destinatie. Totul este sa-ti faci curaj si sa pornesti la drum! Iata trei dintre destinatiile pe care este musai sa le vizitezi pana la finalul verii.

Mamaia

Cea mai ravnita statiune de pe litoralul romanesc este Mamaia. Desi este o statiune cunoscuta pentru preturile exorbitante, poti gasi oferte de cazare pentru toate buzunarele. In plus, aici te afli cel mai aprape de atractriile turistice importante precum Delfinariul sau Satul de Vacanta, iar Constanta este la o aruncatura de bat de tine. Este destinatia de vacanta de pe litoral in care cu siguranta nu ai cum sa te plictisesti indiferent de vreme si de perioada pe care o petreci aici.

Sinaia

Sinaia este una dintre cele mai populare statiuni montante din Romania. Aceasta atrage anual mii de turisti ce raman vesnic impresionati de frumusetile locului. In plus, este o destinatie accesibila pentru orice buzunar.

Castelele Peles si Pelisor sunt una dintre cele mai mari atractii turistice din Romania, iar daca ajungi in Sinaia este musai sa le vizitezi si tu. O alta atracti turistica importanta o reprezinta manastirea Sinaia denumita si Catedrala Bucegilor. Aceasta a fost ctitorita la sfarsitul secolului al XVII-lea de catre Spatarul Mihail Cantacuzino, dupa intoarcerea de la muntele Sinai.

Baile Felix

Baile Felix este o statiune ideala in special pentru cei care doresc sa petreaca minim o saptamana, insa cei din imprejurimi pot opta si pentru vacante de doua-trei zile. Este o statiune ideala pentru relaxare si tratament dar si pentru a petrece timp in natura. Aici poti vizita lacurile cu nuferi, pesti exotici si broaste testoase, unice in Romania si poti face drumetii la avenul de la Betfia, unde te vei bucura de privelisti uimitoare.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea